Κατερίνα Σολωμού: Δωρεάν εξετάσεις μαστού στη μνήμη της Φώφης Γεννηματά

 

Δωρεάν εξετάσεις μαστού (υπερηχογραφήματα - ελαστογραφίες) σε γυναίκες στην Ακράτα και τα Σελιανίτικα του Δήμου Αιγιαλείας πραγματοποίησε το Σάββατο 13 Νοεμβρίου η Καθηγήτρια Ιατρικής του Παν/μίου Πατρών Κατερίνα Γρ. Σολωμού, ανταποκρινόμενη στο κάλεσμα της προέδρου της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Αιγιαλείας κα Μαρίας Τσουκαλά.


Η δράση ήταν αφιερωμένη στη μνήμη της προέδρου του ΚΙΝΑΛ Φώφης Γεννηματά και η κα Σολωμού συμμετείχε προσφέροντας εθελοντικά τις ιατρικές της υπηρεσίες, στέλνοντας το δικό της μήνυμα :


«Ο τακτικός προληπτικός έλεγχος  του μαστού και η έγκαιρη διάγνωση των παθήσεών του σώζουν ζωές» ανέφερε σε δήλωσή της η κα Σολωμού, υπογραμμίζοντας την αξία της ενημέρωσης και της ευαισθητοποίησης των πολιτών, ιδίως στις απομακρυσμένες περιοχές που δεν έχουν άμεση πρόσβαση και δεν υποβάλλονται σε τακτικό προληπτικό έλεγχο.
Αξίζει να αναφέρουμε πως η κα Σολωμού είχε προβεί και πέρυσι εθελοντικά σε προληπτικό έλεγχο μαστού σε γυναίκες στους Δήμους Δυτικής Αχαΐας και Ερυμάνθου.

 

Στη κεντρική φωτό, η καθηγήτρια Ιατρικής Παν/μίου Πατρών Κατερίνα Σολωμού με την πρόεδρο της ΔΗΚΕΠΑ Μαρία Τσουκαλά και τον πρόεδρο της Κοινότητας Σελιανιτίκων Γιώργο Ρόζος

 

img_1777_1_0.jpg

 

Διαβάστε επίσης