Πολυτεχνείο 2021

της Ουρανίας Μπίρμπα, Εργατικό Αντιιμπεριαλιστικό Μέτωπο

 

Όσα χρόνια κι αν περάσουν το ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ θα είναι ένα γαρύφαλλο κόκκινο στο μέρος της καρδιάς, φυλαχτό και ελπίδα αγώνα για κάθε δημοκράτη, κάθε ελεύθερο, προοδευτικό άνθρωπο.

48 χρόνια μετά, το ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ αναζωογονεί τους αγώνες του λαού και της νεολαίας, αντιστέκεται, αντιπολιτεύεται, ανοίγει ορίζοντες αισιοδοξίας, στο τέλμα της βαθιάς και εκφυλιστικής κρίσης, του κοινωνικοπολιτικού οικοδομήματος της ιθύνουσας τάξης.

48 χρόνια μετά η εξέγερση του ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ συνεχίζει να τρομάζει  το εξουσιαστικό σύστημα, και ακόμη δεν μπορούν να εξηγήσουν το πώς έγινε.

Από τις χούντες των ένστολων και των τανκς, περάσαμε σήμερα στις χούντες του νέου ολοκληρωτισμού, των παγκοσμιοποιημένων μηχανισμών σωματικής και πνευματικής καταστολής του εργαζόμενου λαού και της νεολαίας.

Η σημαντική διαφορά του τότε και του σήμερα είναι  ότι οι χούντες των τανκς και των ένστολων ήταν παράνομες ενώ οι σημερινές του κοινωνικοπολιτικού εκφασισμού και του ολοκληρωτισμού είναι νόμιμες και μάλιστα πλασάρονται ως αναγκαίες και ανίκητες.

Κουρελιάζουν το σύνταγμα και τους αστικοκοινοβουλευτικούς θεσμούς, γιατί δεν μπορούν αλλιώς να ελπίζουν στην διατήρηση της εξουσίας τους, παρά μονάχα με τον ολοκληρωτισμό. Αρνούνται ουσιαστικά στον εργαζόμενο λαό με τις πολιτικές τους το δικαίωμα στην υγεία, στην πρόνοια, στην γνώση, στην εργασία, το ίδιο το δικαίωμα στη ζωή.

Με ευκαιρία την πανδημία ανατροφοδοτούν αυξάνοντας την δραστικότητα και την επιθετικότητα του νεοφιλελεύθερου νεοπλάσματος ενάντια στη κοινωνία και τις δυνάμεις της εργασίας.

Διαλύουν τα δημόσια νοσοκομεία και την πρωτοβάθμια περίθαλψη, γιγαντώνουν τα κέρδη της ιδιωτικής υγείας, μετατρέπουν τον εμβολιασμό σε τηλεοπτικό σώου υπονομεύοντας το ίδιο το εμβόλιο σαν δημόσιο κοινωνικό αγαθό, αφήνουν  τον φτωχό κόσμο ανυπεράσπιστο να φλερτάρει με τον θάνατο όχι μόνο από τον κορονοϊό αλλά και από οποιαδήποτε άλλη σοβαρή ασθένεια.

Ευθυγραμμίζονται πλήρως με την θανατηφόρα πολιτική των τυράννων ιμπεριαλιστών του πλανήτη που καταδικάζουν τις φτωχές χώρες χωρίς εμβόλια από την Αφρική μέχρι την Παλαιστίνη, αλλά και την Κούβα που έχει τρία δικά της εμβόλια αλλά όχι σύριγγες! για να τα κάνουν (λόγω του αποκλεισμού).

Ανοίγουν δρόμους στα τάγματα θανάτου των νεοναζί με την πολιτική και πρακτική τους από το Πέραμα των τριανταοκτώ  πυροβολισμών σε ένα 18χρονο Ρομά μέχρι την Σταυρούπολη των φασιστοειδών και την προκλητική απόφαση αποφυλάκισης του αρχιδολοφόνου Πατέλη.

Σπρώχνουν την νεολαία και τον κόσμο της εργασίας στο καναβάτσο, τον θέλουν φοβισμένο, υποταγμένο και κατακερματισμένο.

Όμως κάνουν το ίδιο λάθος με τους συνταγματάρχες που νόμιζαν κι εκείνοι ότι την είχανε αλυσοδέσει την κοινωνία και τίποτα δεν απειλούσε την κυριαρχία τους.

Δεν λογαριάζουν σωστά, η κοινωνία της εργασίας έχει δύναμη ανυπολόγιστη, αν ξυπνήσει μονομιάς θα’ρθη ανάποδα ο ντουνιάς και θα δώσει την δική της απάντηση στον  ολοκληρωτισμό και το φασισμό. Θα δημιουργήσει τα δικά της νικηφόρα Πολυτεχνεία σε κάθε χώρο δουλειάς, σχολείο, γειτονιά, όπως έγινε πρόσφατα  με τις δυναμικές νικηφόρες κινητοποιήσεις των εργαζομένων στην Efood και στην Cosco.

Ο αγώνας για ψωμί, παιδεία, υγεία, ελευθερία, δημοκρατία είναι συνεχής και δύσκολος αλλά θα νικήσει.

Η άμεση ανατροπή  της πιο διεφθαρμένης και επιθετικής νεοφιλελεύθερης διαχείρισης της κεντροακροδεξιάς από το λαό είναι ένα αναγκαίο βήμα μπροστά για να ανασάνει ο λαός.

Με τις σημαίες του ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ

Ξεπερνάμε την ιδεολογία της  μιζέριας.
Αποκρούουμε την ιδεολογική και πολιτική τρομοκρατία του νέου ολοκληρωτισμού, του ρατσισμού και του φασισμού.
ΨΩΜΙ – ΠΑΙΔΕΙΑ – ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ – ΥΓΕΙΑ- ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

 

Διαβάστε επίσης