Ψαθόπυργος: Μαθήματα κυκλοφοριακής αγωγής σε μαθητές

Σε ανακοίνωση αναφέρεται:
Άλλη μια δράση ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των μαθητών /τριών μας πραγματοποιήθηκε στο χώρο του Δημοτικού Σχολείου Ψαθόπυργου!
Στις 11 Νοεμβρίου 2021 , μετά από πρόσκληση της Διεύθυνσης και του Συλλόγου Διδασκόντων , επισκέφτηκε το σχολείο μας ο προϊστάμενος του Γραφείου Τροχονομικής Αστυνόμευσης και Κυκλοφορίας της Τροχαίας Πατρών κ. Αντωνιάδης Δημήτριος , με σκοπό να ενημερώσει και να ευαισθητοποιήσει τους μαθητές μας σε θέματα Κυκλοφοριακής Αγωγής και Οδικής ασφάλειας.
Στη χώρα μας ,δυστυχώς , τα τροχαία ατυχήματα και δυστυχήματα αυξάνονται συνεχώς , με τον αριθμό των θυμάτων ετησίως να είναι τόσο υψηλός, ώστε να αντιστοιχεί στον αριθμό των κατοίκων μιας κωμόπολης. Έτσι, κάθε χρόνο διαγράφεται από το χάρτη της Ελλάδας μια κωμόπολη!
Τα τραγικά αυτά αποτελέσματα οφείλονται , κατά κύριο λόγο , στην ελλιπή κυκλοφοριακή αγωγή και την κακή οδική συμπεριφορά τόσο των οδηγών όσο και των πεζών. Για αυτούς τους λόγους , λοιπόν , η συγκεκριμένη δράση αποκτά ιδιαίτερη σημασία και βαρύτητα. Κατά τη διάρκεια της παρουσίασης , ο προσκεκλημένος , με το κατάλληλο οπτικοακουστικό υλικό και τις πολύτιμες γνώσεις του , τόνισε ιδιαίτερα την απαραίτητη χρήση της ζώνης ασφαλείας του κράνους, έθεσε προβληματισμούς , ενημέρωσε , απάντησε υπεύθυνα σε απορίες μαθητών και τους παρείχε συμβουλές ιδιαίτερα σημαντικές για την προστασία της δικής τους ζωής , αλλά και των συνανθρώπων τους.
Η Διεύθυνση και ο Σύλλογος Διδασκόντων του Δημοτικού Σχολείου Ψαθόπυργου εκφράζει τις θερμές του ευχαριστίες στον κύριο Αντωνιάδη για την άμεση ανταπόκριση στο αίτημά μας και την ουσιαστική συμβολή του στο εκπαιδευτικό μας έργο.
Ελπίζουμε ότι οι συμβουλές του θα ευαισθητοποιήσουν και θα διαμορφώσουν υπεύθυνους και ευσυνείδητους πεζούς , αλλά και αυριανούς οδηγούς.
 

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ