Δήμος Ερυμάνθου: Το μήνυμα του Θ. Μπαρή για την απογραφή

 

Σε μήνυμά του για την απογραφή ο Δήμαρχος Ερυμάνθου Θόδωρος Μπαρής αναφέρει:

Απογραφόμαστε όλοι,

Δίνουμε δύναμη στον τόπο μας!

 

Ο Δήμος Ερυμάνθου ενημερώνει, ότι ξεκινά εντός των επόμενων ημερών η απογραφή του πληθυσμού από την Ελληνική Στατιστική Υπηρεσία, με σκοπό τη συγκέντρωση στοιχείων για τα δημογραφικά, οικονομικά και κοινωνικά χαρακτηριστικά του πληθυσμού της Ελλάδας, καθώς και για τη σύνθεση των νοικοκυριών και τις συνθήκες στέγασής τους.

 

Ο Δήμος απευθύνει κάλεσμα σε όλους όσοι διαμένουν είτε έλκουν την καταγωγή τους από τον Δήμο Ερυμάνθου να συμμετέχουν στην απογραφή, από την οποία θα κριθεί το μέλλον του τόπου! 

 

«Κάθε ένας και κάθε μία μετράει. Ο Δήμος μας, όπως είναι γνωστό είναι ο μικρότερος πληθυσμιακά σε όλη την Αχαΐα, όμως εκτείνεται σε μία μεγάλη και δύσμορφη περιοχή με βουνά και πεδιάδες και πολλές ιδιαιτερότητες σε όλη τη γεωγραφική του έκταση. Η απογραφή του πληθυσμού που γίνεται ανά δέκα χρόνια, αποτελεί σημαντική και μοναδική ευκαιρία για να δώσουμε όλοι μαζί ώθηση και δύναμη στον τόπο μας. Τα πληθυσμιακά στοιχεία είναι αυτά που καθορίζουν την χρηματοδότηση των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης από τον κρατικό προϋπολογισμό, αλλά και τη δυνατότητα διεκδίκησης πιστώσεων από όλα τα διαθέσιμα χρηματοδοτικά εργαλεία. Δηλαδή, όσα χρειάζεται ο Δήμος μας για να μπορέσει να υλοποιήσει έργα υποδομών, αλλά και να δρομολογήσει αναπτυξιακές δράσεις και σημαντικές παρεμβάσεις. Αναγκαία και απαραίτητα εργαλεία για να οδηγήσουμε με προοπτικές και ασφάλεια τον τόπο μας στο μέλλον, μετατρέποντας τη στιγμή σε δύναμη ελπίδας για τη νέα γενιά. Μαζί μπορούμε να διαμορφώσουμε την επόμενη μέρα. Δεν περισσεύει κανείς. Απογραφόμαστε όλοι στον Δήμο Ερυμάνθου, θέτοντας ισχυρές βάσεις για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής και της ανάπτυξης της περιοχής μας», αναφέρει σε μήνυμά του, ο Δήμαρχος Ερυμάνθου, Θεόδωρος Μπαρής.

 

Η απογραφή

 

Μέχρι τα μέσα Νοεμβρίου οι περίπου 60.000 απογραφείς της ΕΛΣΤΑΤ θα εναποθέσουν έναν κλειστό φάκελο σε κάθε οικία, διαμέρισμα ή κατάλυμα με έναν μοναδικό κωδικό αριθμό που θα αντιστοιχεί στη συγκεκριμένη κατοικία. Έπειτα, ένας εκπρόσωπος του νοικοκυριού θα μπορεί να εισέλθει στην ειδική εφαρμογή της Απογραφής, μέσω του www.gov.gr, χρησιμοποιώντας τον μοναδικό αυτόν κωδικό και τους κωδικούς TAXIS ώστε να συμπληρώσει το ερωτηματολόγιο για την κατοικία και τα μέλη του νοικοκυριού του. Σε κάθε βήμα, οι απογραφόμενοι μπορούν να επικοινωνούν τηλεφωνικά με τον απογραφέα τους για ερωτήσεις-διευκρινίσεις.

 

Από τις 27 Νοεμβρίου μέχρι τα μέσα Δεκεμβρίου για όσους πολίτες που για οποιονδήποτε λόγο (π.χ. μη εξοικείωση με νέες τεχνολογίες) δεν μπορέσουν να αυτοαπογραφούν ηλεκτρονικά, θα τους επισκεφτεί ο απογραφέας της ΕΛΣΤΑΤ για να τους απογράψει με τη συνηθισμένη μέθοδο «πόρτα-πόρτα», όπως συνέβη και σε προηγούμενες απογραφές.

 

Επισημαίνεται ότι, όλοι οι απογραφείς της ΕΛΣΤΑΤ φέρουν, εκτός από την αστυνομική τους ταυτότητα, ειδική κονκάρδα με το σήμα της ΕΛΣΤΑΤ, στην οποία αναγράφονται τα στοιχεία τους, καθώς και έντυπο ορισμού με τη φωτογραφία τους και σφραγίδα της ΕΛΣΤΑΤ. Επίσης, θα τηρούν όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας για τον περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού COVID-19.

 

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ