Νίκος Παπαδημάτος: Η δημοτική αρχή δημιούργησε ψεύτικες ελπίδες στους εργαζόμενους της κοινωφελούς για μονιμοποίησή τους

Με αφορμή την χθεσινή απόφαση στο Δημοτικό Συμβούλιο

Ο επικεφαλής της παράταξης «Πάτρα Ενωμένη» Νίκος Παπαδημάτος προχώρησε στην εξής τοποθέτηση με αφορμή την χθεσινή απόφαση στο Δημοτικό Συμβούλιο για το θέμα των «218»:

«Από τη μια πλευρά γίνεται κριτική στα προγράμματα Stage, ενώ είναι γνωστό τοις πάσι ότι δεν απορρέει από αυτά το δικαίωμα σε απασχολούμενους να γίνουν μόνιμοι (παρά το γεγονός ότι όντως καλύπτονται πάγιες ανάγκες σε πολλούς τομείς) και από την άλλη πρόκειται για ένα, όντως, πολύ σοβαρό θέμα. το οποίο θα πρέπει να το δει η κεντρική εξουσία, προκειμένου να μην υπάρχουν τριβές και άνιση μεταχείριση εργαζομένων σε μια δύσκολη εποχή και σε περίοδο ανεργίας.

Η αλήθεια, πάντως, είναι μια: Επάνω σε αυτό το καθεστώς πάτησαν για αρκετά χρόνια ο κ. Πελετίδης και η σημερινή Δημοτική Αρχή και προσπάθησαν να εκμεταλλευτούν πολιτικά την ανάγκη συνδημοτών μας για εργασία, δημιουργώντας ψεύτικες ελπίδες στους εργαζόμενους για μονιμοποίησή τους, μέσα από την συμμετοχή σε πορείες, δικαστήρια και διαδηλώσεις και πάντα με καταγγελτικό λόγο. Πιο μεγάλη υποκρισία, αλήθεια, δεν θα μπορούσε να υπάρξει!

Ολα αυτά τα παραπάνω είχαν ως αποτέλεσμα να υπάρχουν ακόμη εκκρεμότητες, αλλά και οι εργαζόμενοι να ζητούν την ίδια συμπεριφορά εκ μέρους του κ. Δημάρχου με εκείνη που έδειχνε αντιπολιτευτικά στο παρελθόν.

Η μόνη αλήθεια είναι ότι στην χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, το αίτημα των «218» να ακολουθηθεί η ίδια διαδικασία που ακολουθήθηκε και με όλους τους άλλους, η Δημοτική Αρχή το καταψήφισε, προσπαθώντας με τερτίπια να αποφύγει την ουσία του προβλήματος και φέρνοντας σαν πρόταση ένα ψήφισμα… γενικού περιεχομένου.

Θα πρέπει, επιτέλους, να σταματήσει όλη αυτή η διαδικασία… επαναστατικής γυμναστικής και, επί της ουσίας, εκμετάλλευσης των εργαζομένων στα κοινωφελή, με αόριστες υποσχέσεις.

Τελευταία κίνηση από την πλευρά μας, σαν Δήμος Πατρέων, είναι να συνηγορήσουμε να εκδικαστεί η υπόθεση των «218» στην Αθήνα, να δοθεί η παράταση 2-4 μηνών για να ενταχθούν οι άνθρωποι αυτοί στο ταμείο ανεργίας και ο Δήμος να υποστεί το κόστος των 500.000 ευρώ, καθώς έχει ήδη υποστεί κόστος 9.000.000 ευρώ.

Παράλληλα, από εδώ και στο εξής θα πρέπει να σταματήσει οριστικά η… φαντασιακή υποσχεσιολογία για παράταση προγραμμάτων στο Δήμο. Πρέπει να καταλάβουμε όλοι που βρισκόμαστε και τι ακριβώς μπορούμε να καλύψουμε.

Τέλος, πιστεύουμε ότι η Δημοτική Αρχή θα υλοποιήσει άμεσα την απόφαση που πάρθηκε χθες από το Δημοτικό Συμβούλιο και δεν θα κάνει το ίδιο που έκανε με την απόφαση για συμμετοχή εκπροσώπων του Δήμου Πατρέων στη διαχείριση του νερού για την ύδρευση της πόλεως μας από το Φράγμα Πείρου-Παραπείρου…

Υ.Γ.: Η εκδίκαση αυτών των υποθέσεων στην Αθήνα και όχι στην Πάτρα προσβάλει το δικαστικό-δικηγορικό σώμα της πόλης μας κι αυτό θα πρέπει επιτέλους να σταματήσει…

Διαβάστε επίσης