"Προσβασιμότητα στο Διαβήτη" - Ημερίδα το Σάββατο στην Αγορά Αργύρη

Στις 5.30 το απόγευμα

Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας σε συνεργασία με τον Σύλλογο Ατόμων με  Σακχαρώδη Διαβήτη Πάτρας «Ζωή Γλυκιά», γιορτάζουν την Παγκόσμια Ημέρα  Διαβήτη και σας προσκαλούν στην υβριδική ημερίδα (δια ζώσης παρουσία και  διαδικτυακή μετάδοση) που διοργανώνουν με θέμα: 

 

"Προσβασιμότητα στο Διαβήτη" 

το Σάββατο 13 Νοεμβρίου 2021, ώρα 17:30 στην Αγορά Αργύρη.

(Μπορείτε να παρακολουθήσετε την ημερίδα ζωντανά ΕΔΩ)

 

diavitis.png

 

Η 14η Νοεμβρίου έχει καθιερωθεί ως η Παγκόσμια Ημέρα Διαβήτη, και είναι η  βασική εκστρατεία σε παγκόσμιο επίπεδο για την ευαισθητοποίηση του διαβήτη.  Σκοπός της ημερίδας ειναι να ενημερώσει το κοινό για την πρόσβαση στο  διαβήτη, τα δικαιώματα, τις παροχές και τις νέες τεχνολογίες. 

Η Διεθνής Ομοσπονδία Διαβήτη (IDF) αφιερώνει την Παγκόσμια Ημέρα για τα  έτη 2021-2023 στην ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΣΤΗΝ ΦΡΟΝΤΙΔΑ ΤΟΥ ΔΙΑΒΗΤΗ. Η δράση πραγματοποιείται και υπό την Αιγίδα της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας  Σωματείων – Συλλόγων Ατόμων με Σακχαρώδη Διαβήτη (ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ) και της  ΠΟΜΑμεΑ Δυτ. Ελλάδος & Νοτίων Ιονίων Νήσων και με τη στήριξη του Δήμου  Πατρέων της ΗΔΙΚΑ και του ΕΟΠΠΥ.

 

ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΣΤΗΝ ΦΡΟΝΤΙΔΑ ΤΟΥ ΔΙΑΒΗΤΗ

100 χρόνια μετά την ανακάλυψη της ινσουλίνης, εκατομμύρια άνθρωποι με διαβήτη σε όλο τον κόσμο  δεν μπορούν να έχουν πρόσβαση στη φροντίδα που  χρειάζονται. Τα άτομα με διαβήτη χρειάζονται συνεχή  φροντίδα και υποστήριξη για τη διαχείριση της  κατάστασής τους και την αποφυγή επιπλοκών. Η  εκατονταετηρίδα της ανακάλυψης της ινσουλίνης  παρουσιάζει μια μοναδική ευκαιρία να επιφέρει  ουσιαστική αλλαγή για περισσότερους από 460  εκατομμύρια ανθρώπους που ζουν με διαβήτη και για  εκατομμύρια ακόμη που κινδυνεύουν. Ενωμένη, η  παγκόσμια κοινότητα του διαβήτη έχει τους αριθμούς,  την επιρροή και την αποφασιστικότητα να επιφέρει  ουσιαστική αλλαγή. Πρέπει να αντιμετωπίσουμε την  πρόκληση. 

 

ΤΑ ΒΑΣΙΚΑ ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ ΤΗΣ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ ΤΟΥ  ΔΙΑΒΗΤΗ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΥΝ: 

·Πρόσβαση στην ινσουλίνη: 100 χρόνια μετά την  ανακάλυψή της, εκατομμύρια άτομα με διαβήτη δεν  μπορούν να έχουν πρόσβαση στην ινσουλίνη που  χρειάζονται. 

·Πρόσβαση σε στοματικά φάρμακα: Πολλά άτομα με  διαβήτη χρειάζονται από του στόματος φάρμακα για  να διαχειριστούν την κατάστασή τους. Αυτά  παραμένουν μη διαθέσιμα ή μη προσιτά σε πολλές  χώρες χαμηλού και μεσαίου εισοδήματος. 

·Πρόσβαση στην αυτοπαρακολούθηση:  

Η παρακολούθηση της γλυκόζης στο αίμα είναι  θεμελιώδες συστατικό της φροντίδας του διαβήτη.  Πολλά άτομα με διαβήτη δεν έχουν πρόσβαση στον  εξοπλισμό και τα εφόδια που χρειάζονται. 

·Πρόσβαση στην εκπαίδευση και ψυχολογική  υποστήριξη: Τα άτομα που ζουν με διαβήτη  χρειάζονται συνεχή εκπαίδευση για να διαχειριστούν  την κατάστασή τους. Πολλοί δεν έχουν πρόσβαση  στην εκπαίδευση για τον διαβήτη. 

·Πρόσβαση σε υγιεινά τρόφιμα και ένα ασφαλές μέρος  για άσκηση: Τα άτομα που ζουν με ή διατρέχουν  κίνδυνο διαβήτη χρειάζονται πρόσβαση σε υγιεινά  τρόφιμα και χώρο για άσκηση. Και τα δύο αποτελούν  θεμελιώδη συστατικά της φροντίδας και της  πρόληψης του διαβήτη.

 

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΙΔΑΣ

17:30 - Προσέλευση κοινού. 

17:45 - Έναρξη ημερίδας.  

ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΙ 

• Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Αχαΐας, κ.Χαράλαμπος  Μπονάνος 

• Πρόεδρος Π.Ο.Σ.Σ.Α.Σ.ΔΙΑ, κ.Χρήστος Δαραμήλας  

• Πρόεδρος Π.Ο.Μ.Α.ΜΕ.Α Δυτικής Ελλάδος,  κ.Αντώνης Χαροκόπος 

18:00 - 100 χρόνια ινσουλίνης (Παρουσίαση βίντεο  των εταιρειών Novo Nordisk Hellas & Φαρμασέρβ  Λίλλυ). 

18:30 - Προσβασιμότητα στην ινσουλίνη στην Ε.Ε. Δημήτριος Καπερδανάκης , Δικηγόρος, LLB,υπ.LL M,IDF Young Leader in Diabetes,Type1EU Member,  Γραμ. Συλλόγου Διαβητικών Ν.Έβρου 

18:50 - Παρουσίαση της εφαρμογής Myhealth της  ΗΔΙΚΑ, κα. Ελπίδα Φωτιάδου Προισταμένη  Υποδιεύθυνσης Ειδικών Εφαρμογών της Δ/νσης  Λειτουργίας & Υποστήριξης Εφαρμογών ΗΔΙΚΑ Α.Ε 

19:15 - Παρουσίαση του Φακέλου Ασφάλισης Υγείας  του ΕΟΠΥΥ, κ. Ρηγάτος Θεοφάνης Προϊστάμενος  Διεύθυνσης Στρατηγικού Σχεδιασμού ΕΟΠΥΥ 

19:35 - Δικαιώματα Ατόμων με Σακχαρώδη Διαβήτη  Χρήστος Δαραμήλας , Βιολόγος, MSc: «Φροντίδα στο  Σακχαρώδη Διαβήτη», «Κλινική και Βιομηχανική  Φαρμακολογία και Τοξικολογία», Πρόεδρος της  Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σωματείων - Συλλόγων  Ατόμων με Σακχαρώδη Διαβήτη (Π.Ο.Σ.Σ.Α.Σ.ΔΙΑ.) 

19:55 - Παρουσίαση Νέων Τεχνολογιών από τις  εταιρείες Abbott Hellas, Βιορυθμός, Hemoglobe Hellas  & Menarini Diagnostics. 

 

ΠΑΡΑΛΛΗΛΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ 

Ενδεδυμένο Λεωφορείο του Αστικού ΚΤΕΛ Πάτρας απο την εταιρεία NOVO NORDISK HELLAS 

Φωτισμός κτιρίου Διοικητηρίου Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος Πάτρας & υλοποίηση  βίντεο ενημέρωσης απο την ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤ.ΕΛΛΑΔΟΣ 

 Φωτισμός Δημοτικού Θεάτρου Πατρών & Σκάλες Αγίου Νικολάου απο το ΔΗΜΟ ΠΑΤΡΕΩΝ .

Διαβάστε επίσης