Αλέξης Τσίπρας: Αν η κυβέρνηση δε μπορεί να πάρει δύσκολες αποφάσεις, ας αποχωρήσει να τις πάρουμε εμείς

 

 

Επάνω στο δίπολο της πανδημίας και της ακρίβειας χτίζει ο ΣΥΡΙΖΑ το αφήγημα με το οποίο θα πορευθεί μέχρι τις κάλπες, και το οποίο λέει ότι πλέον η κυβέρνηση και ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν μπορούν να αντιμετωπίσουν  τις προκλήσεις που έχουν μπροστά τους.

Για μια ακόμη φορά ο Αλέξης Τσίπρας από την Θράκη εμφανίστηκε να ρίχνει το «γάντι» στον πρωθυπουργό λέγοντας ότι «εάν δεν μπορεί να πάρει δύσκολες αποφάσεις, ν’ αποχωρήσει να τις πάρουμε εμείς».

«Ως εδώ, οδηγεί τη χώρα σε αδιέξοδο» είπε ο Αλέξης Τσίπρας. «Είναι καιρός η πλειοψηφία της δημοκρατικής λογικής και της κοινωνικής ευθύνης να του δείξει την έξοδο, αν δεν μπορεί και δεν θέλει να σώσουμε όσους περισσότερους συνανθρώπους μας μπορούμε να σώσουμε».

Απαντώντας ακόμα στην άρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη να συνεργαστεί με την αντιπολίτευση για τα θέμα της πανδημίας, ο Αλέξης Τσίπρας ανέφερε πως «αντί να σκύψει πάνω από τον ανθρώπινο πόνο και να αναμετρηθεί με τις ευθύνες του, προσπαθεί να ανακαλύψει δήθεν υγειονομικούς και εθνικούς σαμποτέρ. Αντί να επιδιώκει σε μία στιγμή αγωνίας και φόβου την ενότητα της κοινωνίας και στοιχειώδη συνεννόηση των πολιτικών δυνάμεων, καταφεύγει στο τελευταίο καταφύγιο των ενόχων, στο διχασμό. Αντί να συζητήσει, να ακούσει, έχει καταληφθεί από το επικίνδυνο αίσθημα της καταδίωξης.

– Αποδείχθηκε με το χθεσινό του διχαστικό παραλήρημα και την αλαζονική και αλλοπρόσαλλη στάση του ότι δεν διαθέτει στοιχειώδη ευαισθησία και στοιχειώδες αίσθημα ευθύνης».

Τα  στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ μιλούν για τεράστιες και εγκληματικές ευθύνες της κυβέρνησης στο θέμα της  διαχείρισης της πανδημίας, υπογραμμίζοντας το χαμηλό ποσοστό εμβολιασμού και τα κρούσματα που έχουν φτάσει «σε δυσθεώρητα ύψη».

Οι ίδιοι άνθρωποι αναφερόμενοι στα θέματα της οικονομίας μιλούν για  νέο άλμα του πληθωρισμού, κατά 3,4% τον Οκτώβριο, το  οποίο  ήρθε να επιβεβαιώσει ότι η κυβέρνηση έχει αφήσει απολύτως απροστάτευτη την κοινωνία απέναντι στο κύμα ακρίβειας, που σαρώνει νοικοκυριά και μικρομεσαίες επιχειρήσεις».

«Οι κυβερνητικές εξαγγελίες δεν αντιμετωπίζουν την ακρίβεια»

Η τομεάρχης Οικονομικών  του ΣΥΡΙΖΑ Έφη Αχτσιόγλου ανέφερε μάλιστα ότι «Οι αυξήσεις σε  καύσιμα και αγαθά πρώτης ανάγκης είναι τεράστιες: φυσικό αέριο 132,3%, πετρέλαιο θέρμανσης 45,9%, καύσιμα 22,3%, ηλεκτρισμός 18,9%. Εκρηκτικές οι ανατιμήσεις και στο ελαιόλαδο, το κρέας, τα λαχανικά.

Οι κυβερνητικές εξαγγελίες, ανίκανες να αναχαιτίσουν τη λεηλασία του εισοδήματος των πολιτών, συγχρονίστηκαν με τα στοιχεία εκτίναξης του πληθωρισμού και “κάηκαν” για ακόμη μια φορά από την ίδια την πραγματικότητα.»

Οι συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα λένε ότι «ο κίνδυνος μίας νέας ανθρωπιστικής κρίσης είναι εδώ και ο υπεύθυνος γι’ αυτήν είναι γνωστός. Είναι ο ίδιος που αρνείται τη μείωση των ειδικών φόρων κατανάλωσης καυσίμων, αρνείται να ελέγξει τα καρτέλ στην αγορά ενέργειας, αρνείται να παρέμβει στην τιμολογιακή πολιτική της ΔΕΗ και την εκχωρεί σε ιδιώτες, αρνείται να αυξήσει τον κατώτατο μισθό στα 800 ευρώ».

https://www.newsit.gr/

Διαβάστε επίσης