Στη Αρχαία Ολυμπία ο Κυριάκος Μητσοτάκης


Ο κ. Μητσοτάκης προεδρεύει σε σύσκεψη που πραγματοποιείται αυτή την ώρα, με αντικείμενο τη λήψη μέτρων αποκατάστασης της πληγείσας από τις πυρκαγιές περιοχής.

Στο δημαρχείο της Αρχαίας Ολυμπίας έφτασε λίγο πριν τις 9:30 το πρωί της Τετάρτης, ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο κ. Μητσοτάκης προέδρευσε σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε, με αντικείμενο τη λήψη μέτρων αποκατάστασης της πληγείσας από τις πυρκαγιές περιοχής.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν: οι Υπουργοί Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Χρήστος Στυλιανίδης και Επικρατείας Άκης Σκέρτσος, ο Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών Στέλιος Πέτσας καθώς επίσης και οι Υφυπουργοί Παρά τω Πρωθυπουργώ Χρήστος Τριαντόπουλος, και Περιβάλλοντος Γιώργος Αμυράς.

Συμμετείχαν επίσης ο Πρόεδρος του ΕΛΓΑ Ανδρέας Λυκουρέντζος, ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας Βασίλης Παπαγεωργίου, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Νεκτάριος Φαρμάκης, ο Δήμαρχος Αρχαίας Ολυμπίας Γιώργος Γεωργιόπουλος, ο Αντιπεριφερειάρχης Ηλείας Βασίλης Γιαννόπουλος, Βουλευτές, Αντιδήμαρχοι, καθώς και στελέχη της Περιφέρειας και του Δήμου.

Στην Αρχ. Ολυμπία… η Αμαλιάδα!

Στην Αρχ. Ολυμπία βρέθηκαν σήμερα καταστηματάρχες της Αμαλιάδας και η διοίκηση της Ομάδας Παραγωγών Αμαλιάδας για να δουν και να ενημερώσουν τον Πρωθυπουργό για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι κλάδοι τους! Ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Ήλιδας, Νίκος Σιαψάλης, μάλιστα, παρέδωσε και σχετικό υπόμνημα στον Πρωθυπουργό, ζητώντας λύσεις…

Η σύσκεψη ολοκληρώθηκε περίπου στις 11:00.

Και η Πρόεδρος….

Στις 11:45 της ίδιας μέρας στο αίθριο του Μουσείου της Αρχαίας Ολυμπίας ξεκίνησε η εκδήλωση για τα εγκαίνια ψηφιακής εφαρμογής που θα δείχνει στους επισκέπτες του Αρχαιολογικού Χώρου της Ολυμπίας και του Μουσείου της κοιτίδας του πολιτισμού, με βάση τα στοιχεία της επιστημονικής έρευνας, το τι υφίσταντο στην αρχαιότητα που υλοποιείται σε συνεργασία με την Microsoft.

Τα εγκαίνια γίνονται παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου και του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, ενώ εκτός των προαναφερθέντων κυβερνητικών στελεχών θα παραβρεθεί και η Υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη.

Η ψηφιακή αυτή εφαρμογή που θα τεθεί σε λειτουργία εντάσσεται στο γενικότερο σχέδιο ανάπτυξης της περιοχής στον τομέα του πολιτισμού, της τεχνολογίας και της αξιοποίησης των ψηφιακών δυνατοτήτων που υπάρχουν σήμερα.

https://www.patrisnews.com/

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ