Μπορώ να θηλάζω ενώ είμαι έγκυος;

 

 

Ο θηλασμός και η εγκυμοσύνη είναι συνήθως απόλυτα συμβατοί: Εφόσον αισθάνεστε ότι θέλετε να το κάνετε, μπορείτε να συνεχίσετε να θηλάζετε το μωρό σας ενώ περιμένετε άλλο.

Ωστόσο, θα πρέπει να γνωρίζετε ότι, καθώς ο θηλασμός πυροδοτεί την απελευθέρωση ωκυτοκίνης (της ορμόνης που προκαλεί επίσης συσπάσεις), μπορεί να αισθανθείτε κάποιες πιο δυνατές από τις συνηθισμένες συσπάσεις Braxton Hicks.

Σε μια εγκυμοσύνη χαμηλού κινδύνου, δεν αποτελούν πρόβλημα. Στην πραγματικότητα, μέχρι το σώμα σας να είναι έτοιμο να γεννήσει (συνήθως γύρω στις 38 εβδομάδες), η ωκυτοκίνη δεν φαίνεται να έχει μεγάλη επίδραση στη μήτρα.

Φροντίστε όμως να συζητήσετε την απόφασή σας να συνεχίσετε να θηλάζετε με τον γιατρό σας και τον παιδίατρο καθώς εξελίσσεται η εγκυμοσύνη σας. Εάν έχετε εγκυμοσύνη υψηλού κινδύνου ή διατρέχετε ιδιαίτερο κίνδυνο πρόωρου τοκετού, ο γιατρός σας μπορεί να σας προτείνει να απογαλακτιστείτε τουλάχιστον προσωρινά.

Ανησυχείτε ότι οι ορμόνες της εγκυμοσύνης που κυκλοφορούν στο σύστημά σας μπορεί να βρουν το δρόμο τους στο γάλα σας; Ευτυχώς, το μητρικό γάλα σας είναι εξίσου ασφαλές τώρα που είστε έγκυος και οι ειδικοί λένε ότι οι ορμόνες της εγκυμοσύνης δεν περνούν εύκολα στο μητρικό γάλα.

Πόσες επιπλέον θερμίδες πρέπει να καταναλώνετε εάν θηλάζετε και είστε έγκυος;

Τώρα που τρώτε… για τρεις, θα πρέπει να καταναλώνετε περισσότερο για να τροφοδοτήσετε τόσο την ανάπτυξη του μωρού όσο και την παραγωγή γάλακτος. Επιδιώξτε συνολικά περίπου 600 έως 800 επιπλέον θερμίδες — 300 για το έμβρυο και 300 έως 500 για την παραγωγή γάλακτος.

Ιδανικά θα λαμβάνετε τέσσερις μερίδες πρωτεΐνης και έξι μερίδες ασβεστίου κάθε μέρα. Και μην ξεχνάτε να ενυδατώνεστε: Εστιάστε στο να πίνετε τουλάχιστον οκτώ έως 12 ποτήρια νερό την ημέρα.

https://www.imommy.gr/

Διαβάστε επίσης