Έτσι θα υιοθετήσουν τα παιδιά καλούς τρόπους στο τραπέζι

 

 

Χρήσιμες στρατηγικές για να βοηθήσετε τα παιδιά να υιοθετήσουν καλούς τρόπους στο τραπέζι.

Η ώρα του φαγητού πρέπει να είναι μία ευχάριστη διαδικασία και όχι καταναγκαστική. Μιλήστε με το παιδί για τη σημασία των καλών τρόπων και ενθαρρύνετέ το να είναι ευγενικό γενικότερα στη ζωή του. Θέστε ρεαλιστικές προσδοκίες, ανάλογα με την ηλικία του παιδιού και ενισχύστε τες μέχρι να του γίνουν συνήθεια. Μερικές χρήσιμες συμβουλές για να βοηθήσουμε τα παιδιά να υιοθετήσουν καλούς τρόπους στο τραπέζι, περιλαμβάνουν:

Δείξτε στα παιδιά τις καλές σας συνήθειες

Αντί να πείτε στο παιδί σας πώς να το κάνει, δείξτε του πώς γίνεται. Για παράδειγμα, κρατήστε τις συζητήσεις θετικές και αποφύγετε την κριτική.

Ο στόχος είναι να επιδείξετε κατάλληλες συνήθειες, αλλά περιμένετε ότι θα χρειαστεί χρόνος και συνεχής επανάληψη για μερικά χρόνια για να αναπτύξει ο εγκέφαλος του παιδιού σας τις συνδέσεις που θα το βοηθήσουν να κατανοήσει και να μπορέσει να εφαρμόσει τις συνήθειες για τις οποίες προσπαθείτε.

Αναγνωρίστε τα λάθη

Αφήστε το παιδί σας να καταλάβει ότι ακόμα και εσείς δυσκολεύεστε να συμπεριφέρεστε σωστά όλη την ώρα και ότι ο στόχος είναι να δίνει τον καλύτερό του εαυτό, πράγμα που προσπαθήστε να κάνετε και εσείς.

Αν διαπιστώσετε ότι κάνετε λάθος, κάντε τη στιγμή διδακτική για το παιδί, δείξτε του ότι είστε ευγενικοί, απολογηθείτε για τα λάθη σας και συνεχίστε την προσπάθεια.

Εξασκηθείτε μαζί τους με συνέπεια

Όταν διδάσκετε μια νέα συμπεριφορά, διατηρήστε τη συνέπεια. Θέστε και επαναλάβετε κατανοητές προσδοκίες και χρησιμοποιήστε απαλές υπενθυμίσεις για να τις τονίσετε. Σχεδιάστε εικόνες ή σημειώστε τις προσδοκίες για την ώρα του γεύματος και ζητήστε τους να σας υπενθυμίσουν τους κανόνες όταν έρθουν στο τραπέζι.

Ευχαριστήστε τους όταν χρησιμοποιούν τους κατάλληλους τρόπους στο τραπέζι και δώστε τους υπόδειξη όταν κάνουν λάθος.

https://www.imommy.gr/