Ν. Ηλιόπουλος: "Για κάθε ασθενή που θα χρειαστεί ΜΕΘ και αυτή δεν θα υπάρχει, η ευθύνη έχει ονοματεπώνυμο -Κυριάκος Μητσοτάκης"

«Τεράστια παραδοχή αποτυχίας εκ μέρους της κυβέρνησης Μητσοτάκη» χαρακτήρισε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Νάσος Ηλιόπουλος, τη χθεσινή δήλωση της κ. Γκάγκα ότι σε λίγο θα πρέπει να διαλέγουν οι γιατροί αν θα νοσηλευθεί σε ΜΕΘ ασθενής με κορονοϊό ή με εγκεφαλικό, δηλώνοντας χαρακτηριστικά στον ρ/στ Real FM, ότι «για κάθε ασθενή που θα χρειαστεί ΜΕΘ και αυτή δεν θα υπάρχει η ευθύνη έχει ονοματεπώνυμο -Κυριάκος Μητσοτάκης», δήλωσε χαρακτηριστικά.

«Η κυβέρνηση δεν πίστεψε ποτέ στο δημόσιο σύστημα υγείας. Περιμένει να περάσει η κρίση της πανδημίας του κορονοϊού για να προχωρήσει συμπράξεις με τον ιδιωτικό τομέα και στην υγεία», δήλωσε και υπογράμμισε την άμεση ανάγκη «ειδικά στις κόκκινες περιοχές να γίνει άμεση επίταξη των ιδιωτικών κλινικών».

Ο Ν. Ηλιόπουλος υπενθύμισε: «Πέρυσι τον Οκτώβρη είχαμε 235 απώλειες ανθρώπινων ζωών, και ακολούθησε ένα 2ο κύμα πανδημίας όπου στη βόρεια Ελλάδα 8 στις 10 απώλειες συνέβησαν εκτός ΜΕΘ. Φέτος τον Οκτώβρη είχαμε 1.110 νεκρούς. Κι όμως, όλο αυτό το διάστημα ο κ. Μητσοτάκης από τις 9 Φεβρουαρίου τρεις φορές έχει κηρύξει το τέλος της πανδημίας και περπατάει μόνος του το... τελευταίο μίλι. Για την κοινωνία αποδεικνύεται όμως ένας τεράστιος Γολγοθάς».

Ο εκπρόσωπος Τύπου κάλεσε επιπλέον την κυβέρνηση της ΝΔ «να μην παίζει παιχνίδια με τους ακροδεξιούς και τους αντιεμβολιαστές, όπως κάνει στην περίπτωση των εκκλησιών, θέτοντας σε κίνδυνο την υγεία και των ανεμβολίαστων και των εμβολιασμένων».

Ακόμη, εξαπέλυσε επίθεση στην κυβέρνηση που επιλέγει «να κόψει για το 2022 900 εκατ. ευρώ από τις δαπάνες για τη δημόσια υγεία», που «δεν στηρίζει το ΕΣΥ και έχει πετάξει λευκή πετσέτα στους εμβολιασμούς, μη δημιουργώντας κινητές μονάδες εμβολιασμών και μη στηρίζοντας τις πρωτοβάθμιες δομές». «Η χώρα μας έχει 2.500 λιγότερους μόνιμους υγειονομικούς υπαλλήλους σε σχέση με πέρυσι», συνέχισε ο Νάσος Ηλιόπουλος, τονίζοντας πως «ειδικά στις κόκκινες περιοχές θα πρέπει να γίνει άμεση επίταξη των ιδιωτικών κλινικών».

Στη συνέχεια άσκησε δριμεία κριτική στο πλάνο για συγχωνεύσεις 1.000 σχολικών τμημάτων: «Άραγε συμφωνεί η επιτροπή των ειδικών με τη δημιουργία τμημάτων 28 και 29 μαθητριών και μαθητών;». «Συμφωνεί η επιτροπή με την άποψη του κ. Πλεύρη ότι δεν είναι εστίες υπερμετάδοσης οι εκκλησίες αλλά η εστίαση ή με την άποψη του κ. Καραμανλή ότι δεν είναι εστίες υπερμετάδοσης τα μέσα μαζικής μεταφοράς;», διερωτήθηκε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Ο Νάσος Ηλιόπουλος επισήμανε στη συνέχεια ότι «το μέγεθος της χρεοκοπίας της κυβερνητικής πολιτικής φάνηκε στη ΔΕΘ, όπου ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε 150 εκατ. για την ακρίβεια -δηλαδή μόλις 9 ευρώ το μήνα στα νοικοκυριά μέχρι τα Χριστούγεννα- ενώ μόνο στο ρεύμα οι αυξήσεις θα ξεπεράσουν το ένα δισ. ευρώ». «Δυστυχώς η κυβέρνηση δεν μπορεί να σχεδιάσει ούτε καν σε βάθος 15 ημερών!» είπε, καλώντας να ληφθούν άμεσα τα εξής μέτρα: «Αύξηση στο βασικό μισθό εδώ και τώρα στα 800 ευρώ, ώστε να ενισχυθούν εργαζόμενοι, μικρομεσαίες επιχειρήσεις και κατανάλωση, διαγραφή και ρύθμιση του πανδημικού χρέους, διαφορετικά ούτε το κράτος θα εισπράξει από τις ΜμΕ που κλείνουν -και ακόμη, μείωση των ΕΦΚ σε φυσικό αέριο και πετρέλαιο, όπως προβλέπει η εργαλειοθήκη της Κομισιόν και όπως επιτρέπουν τα δημοσιονομικά περιθώρια που θέτει η ΕΕ».

Τέλος, ο εκπρόσωπος Τύπου κατηγόρησε την κυβέρνηση που καθιστά την Ελλάδα "τη μοναδική χώρα που εν μέσω ενεργειακής κρίσης φροντίζει να χάσει από τα χέρια της το βασικότερο δημόσιο εργαλείο ενεργειακής πολιτικής, τη ΔΕΗ". "Η νεοφιλελεύθερη ιδεοληψία της ΝΔ μας οδήγησε να έχουμε την πιο ακριβή μεγαβατώρα στο ρεύμα στην χονδρική σε όλη την Ευρώπη. Παντού υπάρχουν αυξήσεις αλλά στην Ελλάδα υπάρχει μια ιδιαιτερότητα. Και αυτή είναι ο Κυριάκος Μητσοτάκης", κατέληξε.

 

ΑΜΠΕ

Διαβάστε επίσης