Απόστολος Κατσιφάρας: Δε χωρούν πανηγυρισμοί για την Πατρών - Πύργου - Τσακώνας

Σε ανακοίνωσή του ο τ. Περιφερειάρχης και επικεφαλής της παράταξης "Δικαίωμα στην Πρόοδο", Απόστολος Κατσιφάρας, μετά τις εξελίξεις για τις εργασίες στην Πατρών - Πύργου - Τσακώνας, αναφέρει:

Δεκέμβριος 2013 - Νοέμβριος 2021

Οκτώ χρόνια πέρασαν από τότε που δίναμε μάχη η περιφερειακή αρχή με όλες  τις παρατάξεις στη Βουλή, για να μην βγει από την σύμβαση παραχώρησης της Ολυμπίας οδού το τμήμα Πάτρα – Πύργος – Τσακώνα, ώστε να αποφύγουμε την ματαίωση του και την μετέπειτα περιπέτειά του.

Σήμερα είμαστε μάρτυρες του αντίστροφου σκηνικού, πάλι στη Βουλή, αυτού της επαναφοράς με τροπολογία στην ίδια σύμβαση παραχώρησης μόνο όμως κατασκευαστικά τώρα το τμήμα Πάτρα – Πύργος με πολλές ασάφειες και ερωτηματικά:

Χωρίς χρονοδιάγραμμα υλοποίησης του συνόλου του έργου μέχρι την Τσακώνα.

Χωρίς καθαρό τοπίο διαγωνιστικό, δικαστικό και πλαίσιο έγκρισης από την ΕΕ.

Χωρίς καθαρό προϋπολογισμό και ένταξη σε χρηματοδοτικό εργαλείο.

Χωρίς σαφή προγραμματισμό κατασκευής για το τμήμα του έργου Πύργος – Καλό Νερό - Τσακώνα.

Οι εκκρεμότητες μεγάλες και καθοριστικές και δεν πρέπει να τις προσπερνούμε τόσο για την έναρξης κατασκευής, την πορεία υλοποίησής του όσο και το ποιο σημαντικό την ολοκλήρωση του συνόλου της Ολυμπίας Οδού.

Υπάρχουν και δύο ( 2 ) ακόμη ημερομηνίες ορόσημο για την αδικαιολόγητη καθυστέρηση του πολύπαθου έργου.

Μάρτιος 2015 όταν σταμάτησε η διαγωνιστική διαδικασία και έγινε αλλαγή των όρων δημοπράτησης σε 8 εργολαβίες και Ιούλιος 2019  όταν σταμάτησαν όλες οι εργολαβίες ακόμη και αυτές που είχαν μόλις ξεκινήσει κατασκευαστικά.

Ηθικόν  δίδαγμα για το σύνολο του πολιτικού κόσμου.

Σεβασμός στους πολίτες της Ηλείας και της Αχαΐας

Διαβάστε επίσης