Εμμανουέλ Μακρόν: «Δεσμευτικό συμβόλαιο για νέους» κάτω των 26 ετών

 

Ένα «Συμβόλαιο δέσμευσης για τους νέους» ανακοίνωσε με ανάρτησή του στο Facebook σήμερα το πρωί, ο Γάλλος πρόεδρος Εμμανουέλ Μακρόν ,που θα τεθεί σε ισχύ από την 1η Μαρτίου 2022.

Το «συμβόλαιο» αφορά νέους και νέες κάτω των 26 ετών που είναι «χωρίς απασχόληση ή κατάρτιση για αρκετούς μήνες» και θα λαμβάνουν μηνιαίο επίδομα 500 ευρώ. Οι νέοι και οι νέες θα μπορούν να εγγραφούν σε ειδικά προγράμματα για να έχουν από «15 έως 20 ώρες υποστήριξης την εβδομάδα για να ανακαλύψουν ένα επάγγελμα, να εκπαιδευτούν και να βρουν δουλειά».

Το μήνυμα απευθύνεται στη «νέα γενιά που έζησε μέσα στην πανδημία στην εποχή της ελευθερίας, σε αυτούς που κινητοποιούνται για την κλιματική κρίση και σε αυτούς που γράφουν το μέλλον της Γαλλίας», αναφέρεται στην ανάρτηση του Γάλλου προέδρου.

Στο αποκορύφωμα της πανδημίας, η κυβέρνηση Μακρόν δρομολόγησε την ειδική  «πλατφόρμα κάθε νέος μία λύση» με αποτέλεσμα «τρία εκατομμύρια νέοι να βρουν θέση στην εκπαίδευση , σε πρακτική άσκηση ή δουλειά», γράφει ο Γάλλος πρόεδρος  απευθυνόμενος στους νέους, υπενθυμίζοντας ότι ο αριθμός ρεκόρ των 525.000 συμβάσεων μαθητείας υπογράφθηκαν το 2020.

Ό Μακρόν προσθέτει μάλιστα ότι «χάρη σε όλες αυτές τις ενέργειες, η ανεργία των νέων είναι σήμερα χαμηλότερη από ό,τι πριν από την κρίση. Παραμένει πολύ υψηλό, ωστόσο, και δεν μπορώ να συμφιλιωθώ με το ότι αρκετές εκατοντάδες χιλιάδες από εσάς μείνατε χωρίς δουλειά για πολύ καιρό, συχνά χωρίς πόρους. Χωρίς προοπτικές. Η γενιά του εγκλεισμού μπορεί να είναι αυτή μιας νέας ώθησης», καταλήγει στο μήνυμά του ο Γάλλος πρόεδρος.

Διαβάστε επίσης