Πάτρα: Εκτός η ΕΛ.ΑΣ από σήμερα στις συνοδείες κρατουμένων από τις φυλακές στα νοσοκομεία - Ανάσα για την πόλη, λένε οι αστυνομικοί

Από τους εξωτερικούς φρουρούς των φυλακών οι μεταγωγές

Σε ισχύ τίθεται και επίσημα από σήμερα η απόφαση απεμπλοκής των αστυνομικών που υπηρετούν στη Διεύθυνση Αστυνομίας Αχαΐας, από τις μεταγωγές κρατουμένων των φυλακών του Αγίου Στεφάνου Πάτρας, από και προς τα νοσοκομεία.

 

Σύμφωνα με την απόφαση, που είχε υπογράψει τον Σεπτέμβριο η Γενική Γραμματέας Αντεγκληματικής Πολιτικής Σοφία Νικολάου, από σήμερα 1η Νοεμβρίου οι έκτακτες και τακτικές μεταγωγές εγκλείστων στα νοσηλευτικά ιδρύματα, θα γίνονται από τους υπαλλήλους της Υπηρεσίας Εξωτερικής Φύλαξης του Καταστήματος Κράτησης Πάτρας.

 

Χάρης Τσίτσικας: Περισσότεροι αστυνομικοί από σήμερα

Υστερα από αυτήν την εξέλιξη, ο πρόεδρος της  Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Αχαΐας Χάρης Τσίτσικας τονίζει πως πλέον και μετά την παραπάνω αποδέσμευση, θα διατεθούν 20 με 30 αστυνομικοί περισσότεροι για τη διαφύλαξη της ασφάλειας των πολιτών της Πάτρας.

 

“Όχι” σε μεταγωγές κρατουμένων λένε οι εξωτερικοί φρουροί φυλακών 

Υπενθυμίζεται πως η Πανελλήνια Ομοσπονδία Υπαλλήλων Εξωτερικής Φρούρησης  σε πρόσφατη ανακοίνωση της χαρακτηρίζει παράνομη την απόφαση για ανάθεση καθηκόντων σχετικά με μεταγωγές κρατουμένων σε φρουρούς των φυλακών Πάτρας.

"Αντί λοιπόν της αναμενόμενης και φυσιολογικής ενίσχυσης του προσωπικού, προκειμένου τουλάχιστον να καλυφθούν οι τρέχουσες ανάγκες, με έκπληξη και οργή διαπιστώνουμε ότι η πολιτική μας Προϊσταμένη κυρία Νικολάου, Γενική Γραμματέας Αντεγκληματικής Πολιτικής, επιφορτίζει το ήδη ανεπαρκές προσωπικό της Εξωτερικής Φρουράς και ειδικά του Τ.Ε.Φ.Κ.Κ. Πατρών με έργο που αντικειμενικά είναι αδύνατον να εκτελεσθεί χωρίς δραματικές επιπτώσεις στη δημόσια ασφάλεια",  αναφέρει η Ομοσπονδία που έχει δώσει εντολή σε εξειδικευμένο δικηγορικό γραφείο για την κατάθεση δικαστικής προσφυγής – αιτήσεως ασφαλιστικών μέτρων και άλλων νομικών ενεργειών.

 

 

Διαβάστε επίσης