Χαρίζει ζωή σε επτά συνανθρώπους μας ο 16χρονος Ντίνος - Ξεκίνησε η μεταφορά των οργάνων του από το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Πατρών - ΝΕΟΤΕΡΑ

Σήμερα, Παγκόσμια ημέρα Δωρεάς Οργάνων

Η απόφαση της οικογένειας του αδικοχαμένου 16χρονου Ντίνου από το Μεσολόγγι να δωρίσει τα όργανα του, αποτελεί παράδειγμα ανθρωπιάς και αγάπης για τον συνάνθρωπο μας.
 

Στις 5 τα ξημερώματα άρχισε η διαδικασία λήψης των οργάνων του 16χρονου Κωνσταντίνου, από το Μεσολόγγι, στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Πατρών από τους γιατρούς της ΜΕΘ και τον Εθνικό Οργανισμό Μεταμοσχεύσεων προκειμένου να δωρηθούν, να μεταμοσχευθούν και να σώσουν μετά από επιθυμία της οικογένειας του παιδιού σε επτά συνανθρώπους μας.

Η διαδικασία ολοκληρώθηκε μετά από 6 ώρες.

Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες του Tempo24.news, με ασθενοφόρα σε νοσοκομεία της Αθήνας μεταφέρονται καρδιά, πνεύμονες, νεφροί και μάτια ενώ το ήπαρ θα δοθεί σε λήπτη στη Θεσσαλονίκη. 
 

Γιάννης Καρβέλης: Eπικοινωνία με τους γονείς του 16χρονου

Σε επικοινωνία που είχε ο Διοικητής της 6ης ΥΠΕ  Γιάννης Καρβέλης με τους γονείς του παιδιού,  εξέφρασε τα θερμά του συλλυπητήρια και τη βαθιά του θλίψη για την απώλεια του παιδιού τους και παράλληλα τα θερμά του συγχαρητήρια για τη μεγάλη προσφορά ζωής που έκαναν σε πολλούς ανθρώπους.

 

Ανδρέας Ηλιάδης: Ο Ντίνος σήμερα την παγκόσμια ημέρα των μεταμοσχεύσεων και της δωρεάς οργάνων ταξιδεύει σε όλη την Ελλάδα

 Ο Διευθυντής της ΜΕΘ Παίδων του ΠΓΝΠ, Ανδρέας Ηλιάδης δήλωσε: "Ο Ντίνος σήμερα την παγκόσμια ημέρα των μεταμοσχεύσεων και της δωρεάς οργάνων ταξιδεύει σε όλη την Ελλάδα. Απλά ταξιδεύει και χαρίζει απλόχερα ζωή σε 7 συνανθρώπους μας. Ο μικρός μεσολογγίτης έφηβος στέλνει το μήνυμα της δωρεάς. Υποκλινόμαστε στο μεγαλείο των γονιών του ή επαύριο της ζωής μας θα ‘ναι πάλι ζωή”. Ο Ελύτης πάντα επίκαιρος"

 

Την τρίτη η κηδεία του 16χρονου

Ο 16χρονος έφυγε από τη ζωή χτυπημένος από οξεία κεραυνοβόλο εγκεφαλομινιγγίτιδα. Η κηδεία του θα τελεστεί την Τρίτη, στο Μεσολόγγι.

Ήταν τόσο άμεσος ο τρόπος που «χτύπησε» η νόσος, που άντεξε μόνο μια εβδομάδα νοσηλευόμενος στο Ρίο.

 

 

Διαβάστε επίσης