Πάτρα: Το "ευχαριστώ" του Περικλή Δουζδαμπάνη στην οικογένεια του αδικοχαμένου Ντίνου

Την απόφαση της οικογένειας του 16χρονου Ντίνου από το Μεσολόγγι που έχασε τη ζωή του, να προχωρήσει σε δωρεά οργάνων, συγχαίρει με ανακοίνωσή του ο νεφρολόγος και Πρόεδρος της Ιατρικής Εταιρείας Δυτικής Ελλάδας και Πελοποννήσου, κ.  Περικλής Δουζδαμπάνης.

Όπως σημειώνει: "Η απόφαση της οικογένειας του πρόσφατα αδικοχαμένου 16 χρόνου Ντίνου από το Μεσολόγγι να δωρίσει τα όργανα του,  θα πρέπει να αποτελέσει παράδειγμα ανθρωπιάς και αγάπης για τον συνάνθρωπο μας.  Η δωρεά οργάνων απαιτεί μεγάλη ψυχική δύναμη και θα πρέπει να εμπνεύσει και να ευαισθητοποιήσει και άλλους συνανθρώπους μας προς αυτή την κατεύθυνση".

Και συνεχίζει: "Δεδομένου ότι υπάρχει μεγάλη ανάγκη για μοσχεύματα αφού οι λίστες αναμονής  για μεταμόσχευση είναι  πολύ μεγάλες, παρόμοιες  πράξεις ανθρωπιάς  και αλτρουισμού είναι απαραίτητες για την σωτηρία εκατοντάδων συνανθρώπων  μας που υποφέρουν. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ποτέ, ότι η πιθανότητα να χρειαστούμε σε κάποια φάση της ζωής μας κάποιο είδος  μοσχεύματος  είναι  πολύ μεγαλύτερη από την πιθανότητα να δωρίσουμε τα όργανα μας μετά θάνατον."