Ν. Ηλιόπουλος: Η κυβέρνηση μετατρέπει την αστυνομία σε παράγοντα ανασφάλειας για την κοινωνία

Αναφερόμενος στην υπόθεση του Περάματος

«Η πολιτική της κυβέρνησης Μητσοτάκη μετατρέπει την αστυνομία σε παράγοντα ανασφάλειας για την κοινωνία», υποστήριξε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ, Νάσος Ηλιόπουλος,

Αναφερόμενος στην υπόθεση του Περάματος σημείωσε ότι «τα ηχητικά ντοκουμέντα που βγήκαν στη δημοσιότητα, δείχνουν ξεκάθαρα ότι οι αστυνομικοί που συμμετείχαν στην καταδίωξη παράκουσαν εντολές: ενώ υπήρξε ρητά η εντολή να σταματήσει η καταδίωξη, δεν την ακολούθησαν». Προσέθεσε δε το εξής: «Μου κάνει μεγάλη εντύπωση πώς συντηρητικοί πολιτικοί, αποδέχονται με τέτοια ευκολία ότι οι αστυνομικοί παραβίασαν εντολές της ιεραρχίας».

Γενικεύοντας ανέφερε: «Το μεγάλο πρόβλημα, ωστόσο, είναι ότι δεν πρόκειται για ένα μεμονωμένο περιστατικό. Θυμόμαστε τον αστυνομικό που τράβηξε όπλο μέσα στην ΑΣΟΕΕ σημαδεύοντας φοιτητές, θυμόμαστε τους αστυνομικούς που ενεπλάκησαν σε τσακωμό μέσα σε νυχτερινό μαγαζί στη διάρκεια του οποίου ο ένας έχασε το όπλο του και έναν ειδικό φρουρό που αποπέμφθηκε από το σώμα επειδή συμμετείχε σε κύκλωμα εκβιασμών... Επομένως το πρόβλημα είναι πολιτικό. Η πολιτική που ασκεί η ΝΔ όσον αφορά την αστυνομία, ο τρόπος με τον οποίο εκπαιδεύει και στελεχώνει το σώμα, μετατρέπει την αστυνομία σε παράγοντα ανασφάλειας για την κοινωνία και τους πολίτες». Κάλεσε δε τον κ. Θεοδωρικάκο «να απαντήσει αν αυτοί οι άνθρωποι που ενεπλάκησαν στο τραγικό περιστατικό του Περάματος -μέχρι να εκδικαστεί η υπόθεσή τους- θα επιστρέψουν στην ενεργό δράση».

Αναφερθείς στην πανδημία, υπογράμμισε ότι «μέσα στον Οκτώβρη έχουμε ήδη θρηνήσει 973 συμπολίτες μας. Και την ίδια στιγμή, η κυβέρνηση στέλνει, επανειλημμένα, ένα σήμα χαλάρωσης και νίκης απέναντι στον κορονοϊό [...] Μέσα σε αυτές τις συνθήκες, είναι αδιανόητο η κυβέρνηση να προχωρά σε συγχώνευση σχεδόν 1.000 σχολικών τμημάτων σε όλη τη χώρα, φτιάχνοντας τάξεις με 28 και 29 μαθητές [...] Είναι επίσης αδιανόητο η ΝΔ να φέρνει έναν προϋπολογισμό για το 2022, ο οποίος κόβει 900 εκατ. από τις δαπάνες για τη δημόσια υγεία». Προσέθεσε ότι «αυτό που πρέπει να γίνει άμεσα είναι να υπάρξει συμμετοχή του ιδιωτικού τομέα στα covid περιστατικά -πρώτα απ' όλα στις "κόκκινες" περιοχές [...] Στη χώρα μας, η κυβέρνηση φρόντισε να κρατήσει τον ιδιωτικό τομέα "καθαρό" από την covid, διασφαλίζοντας τα κέρδη των κλινικαρχών, σε αντίθεση με ό,τι έγινε σε άλλες χώρες όπως στη Γαλλία».

Τέλος, ερωτηθείς για το ζήτημα της ακρίβειας, επανέλαβε τις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία: «Άμεση αύξηση του κατώτατου μισθού στα 800 ευρώ, μείωση των ειδικών φόρων κατανάλωσης σε πετρέλαιο και φυσικό αέριο και παρέμβαση στην τιμολογιακή πολιτική της ΔΕΗ».

 

ΑΜΠΕ

Διαβάστε επίσης