Ξανά στην κυκλοφορία η Πατρών - Πύργου - Πολύωρος αποκλεισμός της από Ρομά - Έβαλαν φωτιές και έκαψαν λάστιχα (ΦΩΤΟ-ΒΙΝΤΕΟ) - ΝΕΟΤΕΡΑ

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ - 23.10:

Ξανά στην κυκλοφορία δίνεται σταδιακά η εθνική οδός Πατρών - Πύργου, μετά τον πολύωρο αποκλεισμό της από ομάδες Ρομά.

Οι συγκεντρωμένοι αποχώρησαν από το σημείο λίγο πριν τις 11 το βράδυ, αφού νωρίτερα είχαν κλείσει τον δρόμο, βάζοντας φωτιές και καίγοντας λάστιχα.

Ο αποκλεισμός του δρόμου έγινε στο ύψος των Σαγέικων και από την πρώτη στιγμή βρισκόταν εκεί ισχυρή δύναμη της αστυνομίας καθώς και πυροσβεστικά οχήματα, ενώ η κίνηση διεξαγόταν μέσω παρακαμπτήριων οδών, δημιουργώντας τεράστια ταλαιπωρία στους οδηγούς.

Στο σημείο παραμένει δύναμη της αστυνομίας για τον καθαρισμό του οδοστρώματος.

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ - 21.55:

Τεταμένο είναι το κλίμα στο σημείο, με τους Ρομά να μην υποχωρούν και δύναμη της αστυνομίας να βρίσκεται στο σημείο.

Η κίνηση των οχημάτων διεξάγεται μέσω παρακαμπτήριων οδών.

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ - 21.25:

Συνεχίζει να είναι αποκλεισμένη η Ε.Ο. Πατρών - Πύργου στο ύψος των Σαγέικων.

Δεκάδες Ρομά έχουν κλείσει τον δρόμο καίγοντας λάστιχα. Στο σημείο βρίσκεται δύναμη της Αστυνομίας και πυροσβεστικά οχήματα.

ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΡΤΗΣΗ:

Κλειστή είναι η εθνική οδός Πατρών - Πύργου στο ύψος των Σαγέικων.

Περίπου στις 19.30, ομάδα Ρομά, περίπου 50 ατόμων, απέκλεισε τον δρόμο ανάβοντας φωτιές και καίγοντας λάστιχα.

Στις κοινότητες των Ρομά συνεχίζει να επικρατεί ένταση και αναβρασμός για τον θάνατο του 18χρονου Ρομά που τραυματίστηκε θανάσιμα στο Πέραμα από πυρά αστυνομικών.

 

Υπενθυμίζεται ότι ολοκληρώθηκαν οι απολογίες των επτά αστυνομικών που κατηγορούνται για το θάνατο του 18χρονου Ρομά μετά την καταδίωξη με πυροβολισμούς στο Πέραμα, ενώπιον της 4ης τακτικής ανακρίτριας Πειραιά.

Και οι επτά αστυνομικοί στα πολυσέλιδα υπομνήματά τους και απαντώντας στις ερωτήσεις της ανακρίτριας, αρνήθηκαν το βαρύ κατηγορητήριο που τους έχει απαγγελθεί, υποστηρίζοντας πως ουδέποτε είχαν ανθρωποκτόνο δόλο και σε καμιά περίπτωση δεν σκόπευαν να ανοίξουν πυρ εναντίον όσων επέβαιναν στο άσπρο Χιουντάι, καθώς, σε διαφορετική περίπτωση θα υπήρχαν θύματα αστυνομικοί.

 

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ