Πρώτο τρίποντο (1-0) για τον Απόλλωνα απέναντι στον ΠΑΣ

 

Με ήρωα τον τερματοφύλακά του, Κωνσταντίνο Κότσαρη ο Απόλλων Σμύρνης πέτυχε την πρώτη του νίκη στο εφετινό πρωτάθλημα, επικρατώντας με 1-0 του ΠΑΣ Γιάννινα, στο μεταξύ τους παιχνίδι, που διεξήχθη το Σάββατο στη Ριζούπολη, για την 7η αγωνιστική της Super League.

Ο γκολκίπερ της «ελαφράς ταξιαρχίας» έκανε σωτήριες επεμβάσεις στο παιχνίδι με αποκορύφωμα την απόκρουση στο πέναλτι του Περέα στις καθυστερήσεις, βάζοντας έτσι φαρδιά πλατιά την υπογραφή του στην επικράτηση της ομάδας του, η οποία ήρθε χάρη στο γκολ του Ιωαννίδη στο 48ο λεπτό.

Ο Απόλλωνας προσπάθησε από τα πρώτα λεπτά να κυκλοφορήσει την μπάλα και να «πατήσει» στην περιοχή του ΠΑΣ, με τον Παμλίδη στο 8΄ να απειλεί με το σουτ που επιχείρησε και να στέλνει τη μπάλα άουτ.

Το ματς δεν είχε καλό ρυθμό, με αρκετά δυνατά μαρκαρίσματα στη μεσαία γραμμή και τις ομάδες να μην ρισκάρουν να παίξουν πιο επιθετικά, προσέχοντας περισσότερο τα νώτα τους.

Μετά το 25΄ οι Ηπειρώτες προσπάθησαν να πάρουν μέτρα στον αγωνιστικό χώρο και να απειλήσουν, ωστόσο, ο ρυθμός εξακολουθούσε να παραμένει αργός και οι ομάδες να μην δημιουργούν ευκαιρίες.

Βλέποντας την ομάδα του να μην μπορεί να αναπτυχθεί καλά, ο Φέστα προχώρησε σε τρεις αλλαγές με το ξεκίνημα του δεύτερου μέρους, με τον Ιταλό τεχνικό να δικαιώνεται στο 48΄, καθώς η «ελαφρά ταξιαρχία» άνοιξε το σκορ με τον Ιωαννίδη, ο οποίος λίγο νωρίτερα είχε αντικαταστήσει τον Ντάουντα.

Ήταν λογικό μετά το γρήγορο γκολ των γηπεδούχων να «ανοίξει» ο αγώνας και να αποκτήσει πιο γρήγορο ρυθμό, με τους φιλοξενούμενους να βγαίνουν στην επίθεση για να ισοφαρίσουν.

Στο 85' ο ΠΑΣ είχε μία καλή στιγμή με τον νεοεισελθόντα Μίνα, ο οποίος εκτέλεσε εν κινήσει, υποχρεώνοντας τον Κότσαρη σε εντυπωσιακή απόκρουση με ένα χέρι.

Η μεγαλύτερη ευκαιρία πάντως για τους Ηπειρώτες ώστε να φτάσουν στην ισοφάριση χάθηκε στις καθυστερήσεις. Ο Μπαξεβανίδης στο 92ο λεπτό υπέπεσε σε πέναλτι μετά από κόρνερ των φιλοξενούμενων, κάνοντας χέρι εντός περιοχής λίγο πριν διώξει την μπάλα.

Την εκτέλεση ανέλαβε ο Περέα, ο οποίος όμως νικήθηκε από τον Κότσαρη, ο οποίος κράτησε το 1-0 και χάρισε στην ομάδα του ένα πολύτιμο τρίποντο

Κίτρινες: Φατιόν, Φάμπρι, Αλβες, Λισγάρας - Γκαρντάβσκι, Περέα, Ντομίνγκες

ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ (Φέστα): Κότσαρης, Τουτουαρίμα, Ντομίνγκες, Άλβες (46΄ Λισγάρας), Μπαξεβανίδης, Φαν Λα Πάρα (46΄ Μαρτίνες), Άντονι, Κάστρο, Τσιλούλης (90΄ Ντεντάνης), Παμλίδης (79΄ Βιτλής), Ντάουντα (46΄ Ιωαννίδης)

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (Μεταξάς): Λοντίγκιν, Σάλιακας, Κάργας, Εραμούσπε (80΄ Παντελάκης), Πέερσμαν, Σνάιντερ (64΄ Μπρένερ), Ντομίνγκες, Καραχάλιος (80΄ Μίνα), Γκαρντάβσκι (46΄ Μορέιρα), Περέα, Μιλιντσεάνου (46΄ Τριάδης).

https://www.zougla.gr/