Επίσκεψη ΥΦΥΠΕΞ Ανδρέα Κατσανιώτη στην Κωνσταντινούπολη με αφορμή για την επέτειο για την συμπλήρωση 30 ετών από την εκλογή του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου

Συνάντηση με τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίο πραγματοποίησε ο Υφυπουργός Εξωτερικών και βουλευτής Αχαΐας της Νέας Δημοκρατία Ανδρέας Κατσανιώτης κατά την επίσκεψή του στην Κωνσταντινούπολη.


Στο πλαίσιο των επετειακών εκδηλώσεων για την συμπλήρωση 30 ετών από την εκλογή του Παναγιωτάτου στο Οικουμενικό Πατριαρχείο, ο κ. Κατσανιώτης παρακολούθησε από το παραθρόνιο την Πανηγυρική, Πατριαρχική και συνοδική Θεία Λειτουργία στον πάνσεπτο Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου στο Φανάρι.


Ακολούθως, πραγματοποίησε κατ΄ ιδίαν συνάντηση με τον Οικουμενικό Πατριάρχη. Μεταξύ άλλων τόνισε πως ο ρόλος του Παναγιώτατου κ Βαρθολομαίου υπήρξε ανέκαθεν καθοριστικός για την ευαισθητοποίηση διεθνών παραγόντων και οργανισμών ως προς τα σημαντικά προβλήματα, τα οποία ταλανίζουν την Ελληνική Μειονότητα στη Τουρκία μέχρι σήμερα.


Στο πλαίσιο της επίσκεψης, ο κ. Κατσανιώτης, επισκέφτηκε μεταξύ άλλων, τη Θεολογική Σχολή της Χάλκης, τη Μεγάλη του Γένους Σχολή ενώ συναντήθηκε με  ομογενειακούς και εκπαιδευτικούς φορείς της Ελληνικής Μειονότητας στην Κωνσταντινούπολη. Επίσης είχε επαφές με εκπροσώπους του Συνδέσμου Ρωμαίικων Κοινοτικών Ιδρυμάτων, έναν εκ των βασικότερων πυλώνων οργάνωσης κα συντονισμού της Ομογένειας και εκδότες του ομογενειακού τύπου ο οποίος αποτελεί  ζωντανό κομμάτι της ιστορίας της Ομογένειας συντηρώντας την επαφή με τη χώρα μας.

 

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ