Olympia Forum- Ηλιόπουλος: Ο κίνδυνος είναι, μετά την φυσική καταστροφή, να έλθει μία οικονομική καταστροφή

«Η ανάπτυξη και στο περιφερειακό επίπεδο θα αντιμετωπίσει ανισότητες. Αν λοιπόν δεν μειωθούν οι ανισότητες και στο περιφερειακό επίπεδο, τότε δεν μπορούμε να μιλάμε για μία ανάπτυξη η οποία θα μακροημερεύσει». 

Αυτά τόνισε μεταξύ άλλων, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Νάσος Ηλιόπουλος, μιλώντας σήμερα διαδικτυακά στο συνέδριο Olympia Forum II που συνεχίζεται για τέταρτη ημέρα στις εγκαταστάσεις της Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας, στην Αρχαία Ολυμπία.


Φέρνοντας ως παράδειγμα, όπως είπε, το Ταμείο Ανάκαμψης, ανέφερε ότι «είναι μία μεγάλη κατάκτηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αλλά δυστυχώς ο τρόπος με τον οποίο σχεδιάστηκε στην Ελλάδα, δεν έχει μέσα καμία διαδικασία διαβούλευσης σε περιφερειακό και τοπικό επίπεδο, με αποτέλεσμα να χάνουμε μία μεγάλη ευκαιρία».

Επίσης ο Νάσος Ηλιόπουλος σημείωσε ότι «βρισκόμαστε σε μία περίοδο στην οποία το σύνολο των πολλαπλών κρίσεων το οποίο αντιμετωπίζουμε - και δεν νομίζω ότι είναι εύκολο κάποιος να είναι αισιόδοξος ότι το επόμενο διάστημα δεν θα έχουμε κρίσεις οι οποίες θα προκύπτουν με αστάθμητο χαρακτήρα - αναδεικνύει πόσο χρήσιμο είναι να υπάρχουν δημόσια εργαλεία πολιτικής, και σε κεντρικό, και σε περιφερειακό επίπεδο».

Σχετικά με την υγειονομική κρίση, τόνισε ότι «κανείς δεν αμφισβητεί ότι αντιμετωπίζουμε ένα φαινόμενο το οποίο η ανθρωπότητα αντιμετωπίζει μία φορά κάθε 100 χρόνια, αλλά έρχεται η στιγμή που πρέπει να δεις και τι έχεις μπροστά σου και πώς προχωράς», προσθέτοντας ότι «η αύξηση του αριθμού των απωλειών εξαιτίας της COVID - 19 από τον Σεπτέμβριο του 2020 μέχρι σήμερα, σημαίνει ότι κάτι πήγε πάρα πολύ άσχημα».

Παράλληλα, κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι «δεν πιστεύει στο δημόσιο σύστημα υγείας», συμπληρώνοντας πως «δεν μπορεί να προχωρήσει ένα τόσο μαζικό project, όπως είναι ο εμβολιασμός, χωρίς μία πραγματική επένδυση στην πρωτοβάθμια περίθαλψη».

Απαντώντας σε παρατήρηση δημοσιογράφου, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει ασκήσει έντονη κριτική στην κυβέρνηση όσον αφορά την υγειονομική κρίση και τις φυσικές καταστροφές, ο Νάσος Ηλιόπουλος είπε: «Δεν θα έλεγα ότι ο ΣΥΡΙΖΑ άσκησε πολύ έντονη κριτική κάθε φορά. Θα έλεγα ότι η Νέα Δημοκρατία σε αυτό το επίπεδο ήταν μία πολύ τυχερή κυβέρνηση, διότι είχε απέναντί της μία αντιπολίτευση πολύ προσεκτική, πολύ στοχευμένη και πάντα μιλούσε προγραμματικά. Ο ΣΥΡΙΖΑ ως κυβέρνηση δεν είχε απέναντί του μία τέτοια αντιπολίτευση». 

 Όσον αφορά την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, είπε ότι «χρειάζεται ένα ουσιαστικό πρόγραμμα στήριξης, διότι υπάρχει το αίσθημα της εγκατάλειψης», προσθέτοντας πως «αυτό που αντιμετωπίζουμε ως κίνδυνο αυτή την στιγμή, είναι μετά την φυσική καταστροφή να έλθει μία οικονομική καταστροφή». 

πηγη