Εκλογές ΚΙΝΑΛ: Ο Γιώργος Παπανδρέου κατέθεσε επίσημα την υποψηφιότητά του στην Χαριλάου Τρικούπη

Την Τετάρτη, 20.10.2021, ο Γιώργος Παπανδρέου ανακοίνωσε με τηλεοπτικό του μήνυμα αυτό που είχε ήδη «κλειδώσει» και αναφερόταν τα τελευταία 24ωρα από δημοσιογραφικές πηγές.


Ότι δηλαδή «κατεβαίνει» υποψήφιος στην κούρσα της διαδοχής της Φώφης Γεννηματά, στην προσεχή εσωκομματική εκλογική διαδικασία για την ηγεσία του ΚΙΝΑΛ.

Το επόμενο βήμα ήταν το… τυπικό της υπόθεσης, με τον πρώην πρωθυπουργό να μεταβαίνει το απόγευμα της Πέμπτης, 21.10.2021, στην Χαριλάου Τρικούπη ώστε να καταθέσει τις απαραίτητες υπογραφές για την επισημοποίηση της υποψηφιότητάς του (σ.σ. η προθεσμία εξέπνεε στις 18:00).

Μιας υποψηφιότητας που έφερε εξελίξεις στο ΚΙΝΑΛ, καθώς ο Βασίλης Κεγκέρογλου ανακοίνωσε πως αποσύρει την δική του -όπως άλλωστε είχε προαναγγείλει- ενώ από την πλευρά του ο Ανδρέας Λοβέρδος εξαπέλυσε την πρώτη επίθεση εναντίον του κ. Παπανδρέου, αφήνοντας αιχμές για κοινό μέτωπο με τον ΣΥΡΙΖΑ και τον Γιάνη Βαρουφάκη.

Υποψήφιος κι επίσημα με περίπου 20.000 υπογραφές ο Γιώργος Παπανδρέου
«Θέλω να πω ότι πέρα από τις υπογραφές που έχω φέρει εδώ, μέσα σε λίγες ώρες παρά τις κάποιες ηλεκτρονικές δυσκολίες που είχαμε συγκεντρώσαμε περίπου 20.000 ηλεκτρονικές υπογραφές», είπε ο πρώην πρωθυπουργός καταθέτοντας την πρότασή του στην Χαριλάου Τρικούπη.

Και συνέχισε: «Αυτό δείχνει νομίζω την διάθεση του κόσμο, το ενδιαφέρον του κόσμου να ξαναζήσει μία παράταξη που θα πάει τη χώρα μπροστά».

Το μήνυμα της υποψηφιότητας
Στο μήνυμά του ο Γιώργος Παπανδρέου τόνισε πως «χρειαζόμαστε μια νέα αλλαγή», λέγοντας αναλυτικά:

«Χρειαζόμαστε μια νέα αλλαγή, για τους πολίτες, για τη χώρα. Γι’ αυτό η δημοκρατική παράταξη χρειάζεται να ξαναγίνει μεγάλη. Να συμπορευτεί με τις άλλες προοδευτικές δυνάμεις στην Ευρώπη και τον κόσμο, που επανέρχονται δυναμικά.

Αποφάσισα να θέσω υποψηφιότητα για την ηγεσία του Κινήματος και θα συμβάλλω με όλες μου τις δυνάμεις για να γίνει η παράταξή μας μεγάλη και ισχυρή. Πρωταγωνιστής και πάλι των εξελίξεων. Καταλύτης για την διαμόρφωση μιας προοδευτικής πρότασης διακυβέρνησης. Παράταξη ικανή να απαντήσει αποτελεσματικά στη συντήρηση.

Καλώ όλους, όλους τους δημοκράτες και προοδευτικούς πολίτες, να μετατρέψουμε αυτήν τη διαδικασία σε μία γιορτή Δημοκρατίας, γιορτή συμμετοχής. Για την απόφασή μου έχω ενημερώσει την Πρόεδρο μας, τη Φώφη Γεννηματά και την αρμόδια επιτροπή».

 

πηγη