Γαλλία: 120.000 νοικοκυριά χωρίς ρεύμα μετά την καταιγίδα Ορόρ - Αποκαθίστανται τα προβλήματα στο σιδηροδρομικό δίκτυο

Τουλάχιστον 120.000 νοικοκυριά παραμένουν χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα και η κυκλοφορία των τρένων αποκαθίσταται σταδιακά σήμερα στη βόρεια Γαλλία εξαιτίας των θυελλωδών ανέμων, που σαρώνουν τμήμα της δυτικής Ευρώπης από χθες.

Ηηλεκτροδότηση έχει επανέλθει σε πάνω από το 50% των 250.000 νοικοκυριών που βυθίστηκαν στο σκοτάδι σήμερα το πρωί, ανέφερε η διαχειρίστρια εταιρεία ηλεκτρισμού στη Γαλλία Enedis, σε μια ενημέρωση σήμερα το μεσημέρι σχετικά με την εξέλιξη της κατάστασης.

Σχεδόν «4.000 τεχνικοί και εργαζόμενοι των εταιρειών παρόχων υπηρεσιών βρίσκονται επί ποδός», συμπλήρωσε η Enedis.

Στο σιδηροδρομικό δίκτυο, «εκατοντάδες περιστατικά» σημειώθηκαν «με πτώσεις δέντρων, κλαδιών και διαφόρων αντικειμένων (ένα τραμπολίνο, μουσαμάδες, λαμαρίνες κ.α), που ξηλώθηκαν και πέταξαν μακριά καταλήγοντας σε ράγες ή σε αλυσοειδείς γραμμές επαφής», σύμφωνα με τη SNCF, τη γαλλική εταιρεία σιδηροδρόμων.

Η κυκλοφορία εντούτοις βελτιώνεται στις πλέον πληγείσες περιοχές (Νορμανδία, Ο ντε Φρανς, Ιλ ντε Φρανς, Λωραίνη και Καμπανία Αρδένες), διευκρίνισε η SNCF στο Γαλλικό Πρακτορείο.

Στην Ιλ ντε Φρανς, τα προβλήματα που καταγράφονταν το πρωί στα δρομολόγια του προαστιακού με προορισμό το Παρίσι αποκαθίστανται σταδιακά.

Η καταιγίδα Ορόρ ("Aurore" – αυγή), που σαρώνει τη βόρεια Γαλλία από χθες το απόγευμα μετατοπίστηκε προς το ανατολικό τμήμα της χώρας τη νύχτα της Τετάρτης προς Πέμπτη και πλήττει ήδη τη Γερμανία.

Ριπές ανέμων ταχύτητας 175χλμ/ώρα καταγράφηκαν στο Φεκάμπ (Σεν Μαριτίμ), 143 χλμ/ώρα στο Γκρανβίλ (Μάγχη), 134 χλμ/ώρα στο Ιλ ντε Κρουά (Μορμπιάν) και 109 χλμ/ώρα στο Παρί Μονσουρί, σύμφωνα με τη μετεωρολογική υπηρεσία της Γαλλίας Météo France.

πηγη