ΑΠΘ: Κρούσμα κορονοϊού στο τμήμα πληροφορικής – Σε καραντίνα οι ανεμβολίαστοι φοιτητές

Σε καραντίνα για 10 ημέρες έχουν τεθεί όλοι οι ανεμβολίαστοι φοιτητές του πρώτου έτους του Τμήματος Πληροφορικής, που παρακολούθησαν μάθημα της Δευτέρας στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης.


Τη Δευτέρα 18 Οκτωβρίου εντοπίστηκε κρούσμα κορονοϊού σε φοιτητή, ο οποίος παρακολούθησε τα μαθήματα στη Δ11 (Βασικές Αρχές Προγραμματισμού, Εισαγωγή στην Πληροφορική, Γραμμική Άλγεβρα).

Από την Κοσμητεία της Σχολής Θετικών Επιστημών εφαρμόστηκε άμεσα το υγειονομικό πρωτόκολλο για τα περιστατικά κορονοϊού εντός του Πανεπιστημιακού Ιδρύματος, το οποίο προβλέπει περιορισμό των συμφοιτητών που ήταν σε απόσταση λίγων μέτρων από το κρούσμα.

Όμως σύμφωνα με το thesstoday επειδή η ιχνηλάτηση του εν λόγω φοιτητή ήταν δύσκολη για τους αρμόδιους της Σχολής, δόθηκε η εντολή για 10ήμερο περιορισμό προς όλους τους ανεμβολίαστους φοιτητές του συγκεκριμένου Τμήματος.

Να σημειωθεί πως σύμφωνα με το υγειονομικό πρωτόκολλο σε περίπτωση κρούσματος συνίσταται οι εμβολιασμένοι φοιτητές να παρακολουθούνται για πιθανή εμφάνιση συμπτωμάτων, ενώ οι μη εμβολιασμένοι -σύμφωνα με τα προβλεπόμενα μέτρα- να μπαίνουν σε 10ήμερη καραντίνα και επανέλεγχο με διαδοχικά τεστ.

Οι ιθύνοντες του Τμήματος Πληροφορικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης καλούν τους ανεμβολίαστους φοιτητές να μην προσέλθουν στα μαθήματα τις επόμενες ημέρες, ενώ, σε περίπτωση που εμφανίσουν συμπτώματα να ενημερώσουν άμεσα τους covid υπεύθυνους.

πηγη