Ο Κώστας Πελετίδης στα εγκαίνια του Κέντρου των Μαχητών

Για την αποκατάσταση ατόμων με νοητική στέρηση

Ο Δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης, παραβρέθηκε χθες, Τετάρτη 20 Οκτωβρίου το απόγευμα, στα εγκαίνια του νέου Κέντρου Διημέρευσης Ημερήσιας Φροντίδας του Συλλόγου για την εκπαίδευση, επαγγελματική κατάρτιση και αποκατάσταση ατόμων με νοητική στέρηση «Μαχητές». 

 

Στο σύντομο χαιρετισμό του ο Δήμαρχος Πατρέων ανάφερε:

«Εκ μέρους της πόλης και του Σταθακοπουλείου ευχόμαστε να προχωρήσει ο πολύτιμος αυτός χώρος. Μαχητικά να πάμε μπροστά για να ικανοποιηθούν οι ανάγκες των παιδιών μας.

Οι «Μαχητές» δεν είναι μόνο ένας τίτλος, είναι πραγματικοί μαχητές. Μέσα σε όλα αυτά τα χρόνια και την κοινή θέληση να δημιουργηθεί αυτός ο χώρος, γνωριστήκαμε από κοντά και θέλω να μεταφέρω ότι τόσο το Διοικητικό Συμβούλιο του Σταθακοπουλείου όσο και οι υπηρεσίες του Δήμου, δυνάμωσαν στην κατεύθυνση να έχει ο τόπος μας όλα αυτά που δικαιούνται τα παιδιά μας, σε όλους τους χώρους, σε όλες τις δύσκολες στιγμές. Κι αυτό δεν είναι υποχρέωση του γονιού, είναι υποχρέωση της συνολικής μας συγκρότησης, δεν είναι θέμα αν θα βρεθούν κι άλλοι «Μαχητές» για να το κάνουν. Είναι ευθύνη όλων μας και φυσικά των κυβερνήσεων να υπάρχουν τέτοια κτίρια, να λειτουργούν, να είναι διασφαλισμένο το μέλλον τους, να μην προκύπτουν προβλήματα που θα πρέπει, κάθε τόσο, να προσπαθούμε να τα αντιμετωπίσουμε.

Αυτό σημαίνει ότι όλοι εμείς μαχητικά θα υπερασπιστούμε τα συμφέροντα των παιδιών μας και θα είμαστε δίπλα τους.

Από την πλευρά του Δήμου και του Σταθακοπουλείου δεσμευόμαστε ότι θα είμαστε εκεί που πρέπει και που μας αρμόζει, όπως κάνουμε πάντα.».  

 

Το Κέντρο που βρίσκεται στη συμβολή των οδών Αρακύνθου και Βερμίου στην περιοχή Δροσιά, στην Πάτρα, οικοδομήθηκε από το Δήμο σε οικόπεδο που παραχωρήθηκε από το Σταθακοπούλειο Κληροδότημα. Είναι δυναμικότητας 50 ατόμων, ενώ θα λειτουργεί εκεί και Στέγη Υποστηριζόμενης Διαβίωσης, δυναμικότητας 13 ατόμων.

 

Διαβάστε επίσης