Καταπέλτης ο εισαγγελέας για την Έφη Κακαράντζουλα – «Στόχευσε την Ιωάννα με ανθρωποκτόνο εγωισμό»

Ξέσπασαν σε λυγμούς οι συγγενείς της Ιωάννας

Καταπέλτης ήταν ο εισαγγελέας Χαράλαμπος Μαστραντωνάκης στη δίκη για την επίθεση με βιτριόλι για τη γυναίκα που όπως είπε, επιτέθηκε με «ανθρωποκτόνο εγωισμό».

Ο εισαγγελικός λειτουργός απορρίπτοντας με την πρότασή του προς το δικαστήριο όλους τους υπερασπιστικούς ισχυρισμούς της κατηγορουμένης ζήτησε να κριθεί ένοχη η Έφη Κακαράντζουλα για απόπειρα ανθρωποκτονίας της Ιωάννας.

«Την παραμονή η κατηγορούμενη μετέβη στο σημείο αποφασισμένη να επιτεθεί με το βιτριόλι στην Ιωάννα. Για λόγο που δεν κατέστη εφικτό, προφανώς επειδή η ίδια δεν έκρινε κατάλληλες τις συνθήκες, δεν προχώρησε στην επίθεση. Ο ισχυρισμός της ότι σκέφτηκε πως θα έκανε κάτι κακό, κρίνεται ως αναληθής. Ποτέ δεν σκέφτηκε να υπαναχωρήσει από την πράξη, απλώς δεν μπόρεσε να το κάνει εκείνη την ημέρα».

Μάλιστα, ο εισαγγελέας επικαλέστηκε και την άδεια που ζήτησε από τη δουλειά της για την επόμενη ημέρα, αμέσως μετά την αποχώρησή της από το σημείο.

Αναφερόμενος στην «ημέρα που άλλαξε για πάντα η ζωή της Ιωάννας», όπως είπε, έκανε περιγραφή των όσων συνέβησαν την ημέρα της επίθεσης.

«Εκείνη την ημέρα κρατούσε μαζί της δοχείο, με μεγάλο στόμιο, στο οποίο είχε ένα λίτρο θειικού οξέως σε μεγάλη πυκνότητα, όπως προκύπτει από τα στοιχεία της ΔΕΕ. Η κατηγορούμενη κρύφτηκε και παραφύλαγε στον υπόγειο χώρο σαν τον καλύτερο θηρευτή της φύσης.

Η Ιωάννα εισήλθε στο ισόγειο και ανάμενε τον ανελκυστήρα βυθισμένη, δυστυχώς για την ίδια, στις σκέψεις της. Η κατηγορούμενη ενεργώντας υποδειγματικά σαν τον καλύτερο και ικανότερο της φύσης θηρευτή, ανέβηκε 17 σκαλιά… στάθηκε μπροστά στη σκυφτή Ιωάννα, την κοίταξε στα μάτια, εμφορούμενη από κίνητρα ποταπά, με ηθική μικρότητα, διακείμενη εχθρικά και εκδικητικά και διακατεχόμενη από ανθρωποκτόνο εγωισμό, περιέλουσε την παθούσα με όλη την ποσότητα του φονικού χημικού υγρού στοχεύοντας κυρίως το πρόσωπό της και έφυγε τρέχοντας. Στις 09.55 ήταν το λεπτό που άλλαξε όλη της ζωή της Ιωάννας».

  Ξέσπασαν σε λυγμούς οι συγγενείς της Ιωάννας

Μόλις ο εισαγγελέας αναφέρθηκε σε ανθρωποκτόνο εγωισμό οι φίλες και οι συγγενείς της Ιωάννας Παλιοσπύρου που βρίσκονται έξω από τη δικαστική αίθουσα, ξέσπασαν σε λυγμούς.

Δείχνοντας ο εισαγγελέας φωτογραφίες από τα ρούχα της Ιωάννας μετά την επίθεση, εμφανώς συγκλονισμένος είπε :

«Δεν έχω ξαναδεί ποτέ τέτοια εικόνα, ούτε σε κουρέλια… Η παθούσα θα μπορούσε να έχει καταλήξει συνέπεια πέντε παραγόντων. Του ολιγαιμικού σοκ, της καύσης των αεριοφόρων οδών, της θανατηφόρας δόσης που ορίζεται στα 10ml, ενώ εδώ η ποσότητα ήταν τουλάχιστον 1 λίτρο, της διαβρωτικής δράσης του οξέως, το οποίο αν δεν είχε ξεπλύνει άμεσα θα μπορούσε να είχε προχωρήσει βαθύτερα, αλλά και συνεπεία των λοιμώξεων… Η Ιωάννα απέφυγε το μοιραίο για λόγους ανεξάρτητους από τη θέληση της κατηγορούμενης».

Ο εισαγγελέας περιγράφοντας τις μόνιμες βλάβες που υπέστη το θύμα σημείωσε πως: «Δεν θυμάμαι ποιες να απαριθμήσω πρώτες από τις τόσες που ακούσαμε»

Ιωάννα Παλιοσπύρου-βιτριόλι

Καταλήγοντας ανέφερε: «Συντρέχουν όλα τα στοιχεία που στοιχειοθετούν την απόπειρα ανθρωποκτονίας από πρόθεση, με δόλο σε ήρεμη ψυχική κατάσταση. Δεν απώθησε από τη συνείδησή της την σκέψη. Ήταν σε θέση να προβλέψει και προέβλεψε την πιθανότητα θανάτου της παθούσας.

Υπέρ της εκδοχής του αποτελέσματος του ανθρωποκτόνου δόλου της κατηγορούμενης συνηγορεί η επιλογή του μέσου της επίθεσης, η ποσότητα του υγρού, η εγγύτητα και η ορμή της επίθεσης, αλλά και πως τίποτα από το 2019 δεν την είχε πτοήσει γιατί ήθελε με κάθε τρόπο να εξολοθρεύσει την Ιωάννα.

Τέλος η μεθοδικότητα του σχεδίου της, η συστηματική παρακολούθηση, η πρόβα της επίθεσης… Τυγχάνει απορριπτέος ο ισχυρισμός της βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης. Συνάγεται ότι οπωσδήποτε θεώρησε ως πιθανό τον θάνατο της παθούσας και το επιδοκίμασε.

Προτείνω να κηρυχθεί ένοχη για απόπειρα ανθρωποκτονίας με ενδεχόμενο δόλο και σε ήρεμη ψυχική κατάσταση. Ζήτησε μια δίκαιη δίκη και μια δεύτερη ευκαιρία. Της δόθηκε δυνατότητα να απολογηθεί στον ανακριτή, να απολογηθεί ενώπιον μας για μια πράξη που έχει τελέσει και έχει ομολογήσει. Δεν έδωσε όμως ποτέ στην Ιωάννα τέτοια δυνατότητα. Την καταδίκασε εφ’ όρου ζωής να ανεβαίνει κάθε μέρα έναν Γολγοθά».

 

ΠΗΓΗ enikos.gr

Διαβάστε επίσης