Μηλόξυδο: Τα οφέλη του στα μαλλιά και πώς θα το χρησιμοποιήσεις

Αξίζει να το προσθέσεις στη hair care routine σου!

Σε όλες μας αρέσει να ανακαλύπτουμε νέα συστατικά και νέα προϊόντα για τα μαλλιά μας. Παραδέξου το! Κι εσύ κάθεσαι με τις ώρες μπροστά στα ράφια με τα conditioners, τα σαμπουάν και τις μάσκες μαλλιών μέχρι να διαλέξεις αυτά που ταιριάζουν στον τύπο μαλλιών σου, αλλά και αυτά που έχουν την πιο ωραία μυρωδιά.

 

Υπάρχουν, ωστόσο, κι εκείνα τα υλικά, τα οποία είναι… μαγικά για την τρίχα και βρίσκονται στην κουζίνα σου. Σε τι ακριβώς αναφέρομαι; Στο μηλόξυδο, το οποίο καθαρίζει εξαιρετικά τα μαλλιά, ενώ τα προστατεύει και από το φριζάρισμα.

Αν θέλεις να λουστείς με μηλόξυδο, πρέπει και να το κάνεις σωστά. Αυτό σημαίνει πως για κάθε τέσσερα φλυτζάνια νερό μπορείς να χρησιμοποιείς τρεις κουταλιές μηλόξυδο. Και σου λέω να ανακατέψεις το μηλόξυδο με νερό, διότι αυτό το συστατικό είναι αρκετά σκληρό για τα μαλλιά, αν χρησιμοποιηθεί μόνο του. Μαζί με το νερό, όμως, μπορεί να κάνει θαύματα!

Ειδικότερα, μπορείς όποτε θέλεις να λούζεσαι με μηλόξυδο- δεν υπάρχει περιορισμός- μιας και το εν λόγω συστατικό δεν αφαιρεί από το τριχωτό της κεφαλής και από τα μαλλιά τα φυσικά τους έλαια. Τα περιποιείται, δηλαδή, σε βάθος, καθαρίζοντάς τα πολύ καλά.

 

Τα οφέλη του μηλόξυδου για τα μαλλιά

Το μηλόξυδο είναι πλούσιο σε βιταμίνη Β, σε βιοτίνη, σε φολικό οξύ και σε βιταμίνη C, πράγμα που σημαίνει ότι βοηθάει τα μαλλιά που έχουν πιτυρίδα, που είναι θαμπά και πιο επιρρεπή στο φριζάρισμα, ενώ συγχρόνως τα καθαρίζει σε βάθος.

Το καλύτερο δεν στο είπα ακόμη! Το μηλόξυδο είναι ιδανικό για κάθε τύπο μαλλιών με τη διαφορά ότι τα πιο πλούσια μαλλιά, με χοντρή τρίχα, δεν χρειάζονται τόσο συχνό λούσιμο με μηλόξυδο, συγκριτικά με τα πιο αδύναμα και με λεπτή τρίχα μαλλιά.

 

queen.gr

 

Διαβάστε επίσης