Διήμερη περιοδεία του Διοικητή της 6ης ΥΠΕ κ. Γιάννη Καρβέλη στην Ήπειρο

Διήμερη περιοδεία στην Ήπειρο, πραγματοποιεί ο Διοικητής της 6ης ΥΠΕ κ. Γιάννης Καρβέλης.
Στο πλαίσιο αυτό, είχε την Τετάρτη διαδοχικές επισκέψεις στο Γενικό Νοσοκομείο Ιωαννίνων «Χατζηκώστα», στο Mega Εμβολιαστικό Κέντρο και στο Κέντρο Υγείας Ιωαννίνων.
Ο κ. Καρβέλης, συμμετείχε σε σύσκεψη με τον Διοικητή του Γ.Ν. Ιωαννίνων Σπύρο Δερδεμέζη, τις Διευθύντριες της Ιατρικής και Νοσηλευτικής υπηρεσίας και άλλων υπηρεσιακών παραγόντων.
Ο Διοικητής της 6ης ΥΠΕ, επίσης, επισκέφθηκε το Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών του ΓΝ Ιωαννίνων και συνομίλησε με το Νοσηλευτικό και Ιατρικό προσωπικό.
Εποικοδομητική ήταν και η συνάντηση με τον ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό στο Mega Εμβολιαστικό και στο Κέντρο Υγείας Ιωαννίνων. Τον κ. Καρβέλη, συνόδευε ο Υποδιοικητής της 6ης Υπε κ. Γιάννης Νικόπουλος.
Ομιλία στην εκδήλωση του Δήμου Ιωαννιτών με θέμα “Η πόλη γίνεται δωρητής οργάνων”

Το βράδυ ο Διοικητής της 6ης ΥΠΕ, μίλησε στη μεγάλη εκδήλωση του Δήμου Ιωαννιτών με θέμα: «Η πόλη γίνεται δωρητής οργάνων».
Ο κ. Καρβέλης τόνισε μεταξύ άλλων:
“Ως Διοίκηση της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας νομίζω ότι θα πρέπει να είμαστε περήφανοι που στους κόλπους της ευθύνης μας βρίσκονται τέτοια μεταμοσχευτικά κέντρα όπως αυτό των Ιωαννίνων ή το ΚΕΔΜΟΠ, στην Πάτρα, που εργάζονται άοκνα για την  αναζήτηση νέων δοτών, ώστε να διευρυνθεί ο δρόμος της θεραπευτικής αντιμετώπισης τέτοιων παθολογικών καταστάσεων. Τα μεταμοσχευτικά κέντρα του Π.Γ.Ν.Ι. και του Π.Γ.Ν.Π συνεργάζονται στενά, στα πλαίσια ενός επικυρωμένου και με Φ.Ε.Κ. δικτύου παρεχόμενου κλινικού έργου σχετικά με  τις μεταμοσχεύσεις νεφρού.
Συνεργασία και  για την εύρεση δοτών και την δυνατότητα εξασφάλισης μοσχευμάτων, που θα χαρίσουν ζωή στους συμπολίτες μας.
Θα είναι ακόμη καλύτερα τα πράγματα και θα έχουμε άριστα αποτελέσματα, όταν τα μοσχεύματα αυτά εισρέουν σε «μία δεξαμενή» που θα εξυπηρετούν, μεν, τις ανάγκες της Εθνικής Λίστας για μεταμόσχευση, θα δίνει, δε, την προτεραιότητα στους πολίτες του Δυτικού Άξονα της χώρας μας. Χαίρομαι που η πόλη των Ιωαννίνων, και δη η Δημοτική Αρχή, παίρνει την  πρωτοβουλία για τη διάδοση μιας τόσο ανιδιοτελούς και ανθρωπιστικής Ιδέας όσο αυτής της Δωρεάς Οργάνων. Μάλιστα, διαβάζοντας τη πρόσκληση είδα ότι αυτή η ενημερωτική δράση συγκαταλέγεται στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων για τα 200 χρόνια της Ελληνικής Παλιγγενεσίας και απελευθέρωσης. Χρησιμοποιώντας τη συνθήκη αυτή  με μεταφορική έννοια, και κάπως έτσι, κε  Δήμαρχε σας συγχαίρω ως Διοικητής και σας ευχαριστώ ως άνθρωπος, που  λαμβάνετε την πρωτοβουλία να προτρέψετε τους κατοίκους της πόλης σας να γίνουν δωρητές οργάνων και να  «ελευθερώσουν» συνανθρώπους, που υποφέρουν και κινδυνεύουν, λυτρώνοντάς τους από τη σκλαβιά της χρόνιας νόσου”.
 

Αχαΐα: Αυτό είναι το παλικάρι που έχασε τη ζωή του το απόγευμα στην 111! Θρήνος στην Τριταία

Πάτρα: “Ξηλώθηκε” μπαλκόνι από τους θυελλώδεις ανέμους – ΦΩΤΟ

Σοκ στην Πάτρα: “Έφυγε” ο αστυνομικός Νίκος Ελευθεριάδης

Αχαΐα: Θανατηφόρο τροχαίο τα ξημερώματα-Νεκρός ο 16χρονος οδηγός ΙΧ!-ΦΩΤΟ

Αχαΐα: Νέο σοκ στην Τριταία – Κι άλλο θανατηφόρο τροχαίο στην 111, νεκρός 29χρονος, το μηχανάκι του έγινε κομμάτια! (ΦΩΤΟ)

Πάτρα – Κακοκαιρία: Κλειστά όλα τα σχολεία την Τετάρτη

ΣΟΚ στη Δυτική Αχαΐα: “Έσβησε” στα 45 της η Παναγιώτα Αρβανίτη – Παναγιωτοπούλου

Πάτρα: Δέντρο καταπλάκωσε αυτοκίνητο στο Καραμανδάνειο – ΦΩΤΟ