Olympia Forum – Β. Αποστολόπουλος: «Πρέπει να πάμε πόρτα-πόρτα για να πείσουμε για την πραγματική αναγκαιότητα του εμβολιασμού»

Η επιστημονική κοινότητα πρέπει να θέσει την αναγκαιότητα για τον εμβολιασμό. Αυτό τόνισε ο Πρόεδρος Ελληνικής Ένωσης Επιχειρηματιών και Διευθύνων Σύμβουλος Ιατρικού Ομίλου Αθηνών Βασίλης Αποστολόπουλος.
Σχολιάζοντας την πτώση των εμβολιασμών, ο κ. Αποστολόπουλος υπογράμμισε ότι σεμεγάλο βαθμό έχει να κάνει με την ιδιοσυγκρασία του Έλληνα ενώ στην πρώτη φάση της πανδημίας έδειξε μία εξαιρετική ωριμότητα και η ατομική και συλλογική ευθύνη συμβάδισαν, φαίνεται το τελευταίο διάστημα υπάρχει μία απόσταση.


“Αυτό που προέχει είναι να πάμε πόρτα-πόρτα, πρέπει να δούμε  τα γεωγραφικά στοιχεία για το που υπάρχει έλλειμμα στους εμβολιασμούς και να δούμε τις ειδικές συνθήκες και με ποιο τρόπο θα πείσουμε και θα κινητοποιήσουμε και θα καταλάβει ο κόσμος την πραγματική αναγκαιότητα του εμβολιασμού“, τόνισε. Απέδωσε την μείωση που σημειώνεται στον φόβο, που τον χαρακτήρισε λογικό όταν υπάρχει κάτι καινούριο και άγνωστο αλλά έφερε αυτές τις σκέψεις σε αντιδιαστολή με το ρίσκο που παίρνει κανείς όταν λαμβάνει ένα παυσίπονο, του οποίου τις οδηγίες δεν διαβάζει κανείς. “Και ένα παυσίπονο να θέλετε να πάρετε, αν διαβάσετε τις οδηγίες θα το ξανασκεφτείτε. Αυτό είναι στη φύση του οποιουδήποτε φαρμάκου που προστίθεται στη φαρέτρα μας και των εμβολίων. Πρέπει ο καθένας να σκεφτεί το ρίσκο που παίρνει κάνοντας το σε σχέση με το ρίσκο που παίρνει μην κάνοντας το και αυτό δεν συγκρίνεται”.


Σε ό,τι έχει να κάνει με τον όρο Επιχειρηματικότητα 2.0 τον συνέδεσε άμεσα με την αλλαγή κουλτούρας τονίζοντας ότι τα νέα δεδομένα απαιτούν αλλαγή πλεύσης, “την οποία αλλαγή πρέπει να σταματήσουμε να την περιμένουμε από τους άλλους εκτός από εμάς. Κάνοντας αυτοκριτική σαν επιχειρηματική κοινότητα λέμε ότι θα πρέπει να φύγουμε από πρακτικές και τρόπους που χαρακτήριζαν την προηγούμενη μέρα, Στη νέα σελίδα πρέπει να δημιουργήσουμε μία αλλαγή στην κουλτούρα και ένα σύστημα αξιών, ιδεών, αξόνων όπου η ελληνική επιχειρηματικότητα θα πρέπει  να το ανταποκριθεί στη μεγάλη πρόκληση”.

πηγη