Απ. Κατσιφάρας: Ακούστε τα Καλάβρυτα και διορθώστε τώρα το Λεύκωμα για τα 200 χρόνια

 

Σε ανακοίνωσή του ο τ. περιφερειάρχης Απόστολος Κατσιφάρας αναφέρει:

Ευθεία προσβολή στα Ιστορικά Καλάβρυτα και τους Καλαβρυτινούς θεωρείται το περιεχόμενο του λευκώματος για τα 200 χρόνια από την επανάσταση του 1821 που είναι έτοιμο να εκδοθεί από  την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος, και η οποία θα κάνει την  πρώτη επίσημη παρουσίαση του την Πέμπτη 21 Οκτωβρίου στην Achaia Clauss.

Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Καλαβρύτων κος Νασιώτης  Θεόδωρος το χαρακτήρισε πισώπλατη μαχαιριά από ‘’φίλους ‘’ ενώ ομόφωνα  το σύνολο των παρατάξεων παρουσία του αντιπεριφερειάρχη σε έκτακτο δημοτικό συμβούλιο αποφάσισαν  ότι:

 Υποβαθμίζονται  τα ιστορικά γεγονότα που εξελίχθηκαν σε όλη την επαρχία Καλαβρύτων και η σημασία τους, παραλείπονται συμβάντα και πτυχές που καθόρισαν την εθνική παλιγγενεσία, και το κυριότερο εμβληματικά γεγονότα στην διάρκεια του αγώνα κατατάσσονται σε τοπικά και όχι εθνικά.

Ζητούν δε την  άμεση απόσυρση του λευκώματος, την διόρθωση του με ιστορικά ορθές επιστημονικές διατυπώσεις και παρουσιάσεις συμβόλων και γεγονότων ( Λάβαρο, Αγία Λαύρα και απελευθέρωση Καλαβρύτων ), την επανέκδοση του  και κυρίως να μην παρουσιαστεί τώρα.

Κ. Περιφερειάρχη  κ Φαρμάκη

Γνωρίζετε ότι το λεύκωμα που εσείς εκτυπώνετε θα θεωρηθεί το ευαγγέλιο που αποτυπώνει την επίσημη εκδοχή της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος για τα ιστορικά γεγονότα και ότι τα Καλάβρυτα είναι τόπος με διεθνή ακτινοβολία και ενδιαφέρον.

 Γνωρίζετε επίσης ότι είναι ισχυρό προωθητικό μέσο της ανάδειξης της ιστορίας του τόπου μας αφού θα δίδεται σε όλους τους προσκεκλημένους, πρέσβεις, προξένους ξένων χωρών, εκπροσώπων φορέων, επιστήμονες κύρους, διεθνείς προσωπικότητες που ο λόγος τους έχει ιδιαίτερη απήχηση.

Γνωρίζετε ότι αν εκδοθεί θα είστε συμμέτοχος στην αλλοίωση  και την υποβάθμιση των ιστορικών γεγονότων, ενώ είναι καθήκον και χρέος σας να υπερασπιστείτε τον τόπο μας και την ιστορία του.

Μην δίδετε λοιπόν όπλα στους άλλους που διαρκώς προσπαθούν να παραχαράξουν την ιστορία, ακούστε την φωνή των Καλαβρυτινών και του Δημοτικού Συμβουλίου.

Και κάτι ακόμη, απλό μεν  εξ’ ίσου σημαντικό, που έχει να κάνει με την αλήθεια:

Σταματήστε την πολιτική οικειοποίηση των έργων, που εκτελούνται στην επαρχία Καλαβρύτων .Τα βρήκατε όλα έτοιμα, ενταγμένα σε προγράμματα και με το σύνολο των απαραίτητων χρημάτων.

 Μην καθυστερείτε την υλοποίησή τους και ετοιμάστε νέα δικά σας έργα. Οι αναπλάσεις πλατειών σε Καλάβρυτα και Κλειτορία , ο σύγχρονος εξοπλισμός και εκσυγχρονισμός του συνόλου των υποδομών στο χιονοδρομικό κέντρο, καθώς και το σύνολο των εκτεταμένων  συντηρήσεων  του επαρχιακού και εθνικού  οδικού δικτύου έχουν την υπογραφή της περιφερειακής αρχής Κατσιφάρα.

Αρκετά με τα ρουσφέτια, την οικειοποίηση  των έργων και τις αλληλοευχαριστίες μεταξύ σας.

Είμαστε στο 2021 , 200 χρόνια από την επανάσταση του 1821.

Μην μας πάτε πίσω.

Διαβάστε επίσης