Καιρός – Αρναούτογλου: Έρχεται κακοκαιρία από το Σάββατο, καταιγίδες και στην Αττική

Αλλάζει ο καιρός από το Σάββατο, ενώ την Κυριακή αναμένονται ισχυρές καταιγίδες σε πολλές περιοχές της χώρας.


Αύριο Πέμπτη 21 Οκτωβρίου, σε ολόκληρη τη χώρα αναμένονται καλές καιρικές συνθήκες με λίγες νεφώσεις, τοπικά αυξημένες.

Μετά το μεσημέρι όμως, σύμφωνα με το meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, οι νεφώσεις στο Ιόνιο και στα Δυτικά θα πυκνώσουν δίνοντας τοπικές βροχές στο Κεντρικό και Βόρειο Ιόνιο, φαινόμενα που το βράδυ θα επεκταθούν σε περιοχές της Ηπείρου και ενδεχομένως της Δυτικής Στερεάς.

Τις νυκτερινές και πρώτες πρωινές ώρες της Παρασκευής, η ορατότητα σε πολλές περιοχές θα είναι περιορισμένη και θα σχηματιστούν ομίχλες, ενδεχομένως τοπικά πυκνές.

Σταδιακή αλλαγή του καιρού θα σημειωθεί όμως από το Σάββατο, όπως σημειώνει ο γνωστός μνετεωρολόγος Σάκης Αρναούτογλου, πρώτα στα δυτικά, ενώ θα γίνει αισθητή η πτώση της θερμοκρασίας από τις αρχές της ερχόμενης εβδομάδας σε αρκετές περιοχές της χώρας, σε συνδυασμό και με αρκετά ενισχυμένους ανέμους!


Όπως αναφέρει ο Σάκης Αρναούτογλου, τις επόμενες μέρες ο καιρός θα… υποδηλώνει ότι βρισκόμαστε σε προχωρημένο φθινόπωρο με περιορισμένη αστάθεια.

 

Την Κυριακή, μάλιστα, σύμφωνα με την πρόγνωση του Σάκη Αρναούτογλου, τα φαινόμενα αναμένεται να επεκταθούν σχεδόν σε ολόκληρη τη χώρα, ενώ δεν αποκλείεται να σημειωθούν σε πολλές περιοχές, μεταξύ των οποίων και στην Αττική, ισχυερές καταιγίδες.
ΠΗΓΗ

Διαβάστε επίσης