Ημιμόνιμο μανικιούρ: Τι χρειάζεται για ένα πετυχημένο αποτέλεσμα

Για όμορφο αποτέλεσμα χωρίς να διακυβεύεται η υγεία των νυχιών μας

Για να έχουμε ένα όμορφο αποτέλεσμα στο ημιμόνιμο μανικιούρ μας, χωρίς να διακυβεύεται η υγεία των νυχιών μας, καλό είναι να λάβουμε υπόψη μας τα παρακάτω.

 

Τα λεπτά νύχια που σπάνε, ξεφλουδίζουν ή σκίζονται είναι ένα από τα πιο συνηθισμένα θέματα που μας απασχολούν όσον αφορά το μανικιούρ. Οι αιτίες είναι ποικίλες, όπως η κληρονομικότητα, η διατροφή, η παρατεταμένη επαφή με το νερό, τα χημικά ακόμα και ένα πολύ στενό δαχτυλίδι που εμποδίζει την κυκλοφορία του αίματος. Το ημιμόνιμο μανικιούρ είναι μία τεχνική που μπορεί να καλύψει τα παραπάνω προβλήματα.

Ωστόσο για να έχουμε ένα όμορφο πετυχημένο αποτέλεσμα σε βάθος χρόνου, χωρίς να διακυβεύεται η υγεία των νυχιών μας, πρέπει να κάνουμε τα εξής, δυο με τρεις φορές τον χρόνο:

 

#1 Απομακρύνουμε το φθαρμένο τμήμα τους

Κόβουμε κοντά τα νύχια ώστε να απομακρύνουμε σταδιακά τα μήκη με τις φθορές, τα σπασίματα και το ξεφλούδισμα. Ετσι θα αποτρέψουμε την επέκτασή τους. Τα διατηρούμε κοντά μέχρις ότου δούμε ότι τα νύχια αναπτύσσονται σωστά.

#2 Χρησιμοποιούμε ενυδατικό serum

Για την αφαίρεση των τεχνητών νυχιών ή του ημιμόνιμου, συνήθως απαιτείται συχνό τρίψιμο με το σβουράκι ή με ένα buffer. Όμως η συγκεκριμένη διαδικασία, ειδικά αν η ειδικός δεν είναι προσεχτική, μειώνει  το πάχος των νυχιών και τα αφυδατώνει. Για να αποκαταστήσουμε την ενυδάτωσή τους, απλώνουμε καθημερινά ένα θρεπτικό serum ή λαδάκι.

#3 Εφαρμόζουμε μια εξειδικευμένη κρέμα με πρωτεϊνες

Κάθε βράδυ, για 6-8 βδομάδες περίπου, πριν κοιμηθούμε τοποθετούμε ελάχιστη ποσότητα κρέμας με πρωτεϊνες και βιταμίνες στη ρίζα κάθε νυχιού και κάνουμε απαλό μασάζ σε όλη την επιφάνειά του και στο δέρμα γύρω από αυτό. Καλό είναι να επιλέξουμε μια σύνθεση που μπορεί να χρησιμοποιηθεί ακόμα και σε βαμμένα νύχια.

#4 Χρησιμοποιούμε συχνά μέσα στη μέρα κρέμα χεριών

Την απλώνουμε μετά το κάθε πλύσιμο των χεριών και απαραιτήτως το βράδυ, πριν κοιμηθούμε. Η σύνθεση εκτός του ότι φροντίζει την επιδερμίδα, ενυδατώνει και τα πετσάκια και τις παρωνυχίδες οι οποίες με τη σειρά τους προστατεύουν τα νύχια.

#5 Κάνουμε ένα διάλειμμα από το ημιμόνιμο ή τα τεχνητά νύχια

Αφήνουμε να περάσει κάποιο διάστημα πριν επαναλάβουμε το ημιμόνιμο μανικιούρ. Μέχρι τουλάχιστον να διαπιστώσουμε ότι τα νύχια μας είναι σε καλύτερη κατάσταση. Επιπλέον επειδή το ειδικό φουρνάκι «ψησίματος» κατηγορείται ότι εκπέμπει υπεριώδη ακτινοβολία, κάνουμε το εξής: Βάζουμε πάντοτε αντηλιακή κρέμα στα χέρια 20’ πριν τα τοποθετήσουμε μέσα στη συσκευή.

 

vita.gr

Διαβάστε επίσης