Δημοσκόπηση Alco: Διψήφια η διαφορά ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ – Μεγάλη ανησυχία για την οικονομία

Η διαφορά ανάμεσα στη ΝΔ και τον ΣΥΡΙΖΑ παραμένει διψήφια σύμφωνα με τη δημοσκόπηση Alco που παρουσιάστηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Open.

Επίσης στα κύρια ευρήματα που παρουσίασε η δημοσκόπηση Alco είναι η μεγάλη αποδοχή της αμυντικής συμφωνία ανάμεσα στην Ελλάδα και τη Γαλλία ενώ η μεγαλύτερη ανησυχία του κόσμου δεν είναι ο κορονοϊός αλλά η πορεία της οικονομίας.

Στην ερώτηση για το πώς κρίνουν την αμυντική συμφωνία Ελλάδας – Γαλλίας, οι πολίτες απαντούν θετικά σε ποσοστό 64% ενώ αρνητική άποψη έχει μόλις το 24% των ερωτηθέντων.

Παράλληλα, οι πολίτες εκφράζουν σχεδόν βεβαιότητα ότι η Γαλλία αν χρειαστεί θα στείλει στρατιωτική βοήθεια στην Ελλάδα αν αυτή δεχθεί επίθεση από την Τουρκία. Στη σχετική ερώτηση 40% απαντά «σίγουρα ναι» ενώ 32% απαντά «μάλλον ναι» και μόλις 24% απαντά σίγουρα ή μάλλον όχι.

Ενδιαφέρον παρουσιάζει το γεγονός ότι 43% των ερωτηθέντων απαντά ότι η Ελλάδα δεν έπρεπε να δεχτεί τον όρο σύμφωνα με τον οποίο θα πρέπει να βοηθήσει στρατιωτικά τη Γαλλία στη ζώνη του Σαχέλ στην Αφρική ενώ 33% λέει ότι σωστά εντάχθηκε στη συμφωνία ο συγκεκριμένος όρος.

Πιθανή μια πολεμική σύρραξη με Τουρκία

Στην ερώτηση για το αν ενδέχεται να υπάρξει πολεμική σύγκρουση ανάμεσα σε Ελλάδα και Τουρκία το 45% απαντά ότι ένα τέτοιο ενδεχόμενο είναι απίθανο ενώ 43% το θεωρεί πιθανό.

Μεγάλη ανησυχία για την οικονομία

Στη δημοσκόπηση της ALCO και στην ερώτηση αν θα μπορέσουν αν ανταποκριθούν στις οικονομικές τους υποχρεώσεις τον χειμώνα, το 68% απαντά «δύσκολα«, το 13 λέει ότι «δεν θα μπορέσει« και μόλις 15% υποστηρίζει ότι θα ανταποκριθεί «εύκολα».

Ακόμη το 43% υποστηρίζει ότι τα μέτρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση για την αντιμετώπιση της ανόδου των τιμών στη ηλεκτρικό ρεύμα, το φυσικό αέριο και το πετρέλαιο είναι «σωστά αλλά δεν επαρκούν», 34% τα θεωρούν «λανθασμένα» και μόλις 12% τα κρίνει σωστά και επαρκή.

Διψήφια η διαφορά ΝΔ με ΣΥΡΙΖΑ

Στην πρόθεση ψήφου η ΝΔ παραμένει πρώτη με διψήφια διαφορά καθώς καταγράφει ποσοστό 35% με τον ΣΥΡΙΖΑ να ακολουθεί με 24,9%. Τρίτο κόμμα είναι το ΚΙΝΑΛ με 6,4% και ακολουθούν το ΚΚΕ με 5,3%, η Ελληνική Λύση με 4,4% και το ΜεΡΑ25 με 4,1%.

Επίσης ο Κυριάκος Μητσοτάκης εξακολουθεί να θεωρείται ο καταλληλότερος για Πρωθυπουργός με 37% έναντι 24% του Αλέξη Τσίπρα.