Οι κινήσεις Παπανδρέου στην Αχαΐα - Τι έχει συζητήσει με στελέχη για την υποψηφιότητά του

 

Ισχυρές πιέσεις δέχεται τις τελευταίες ημέρες ο Γιώργος Παπανδρέου από φίλους και συνεργάτες, από την Αχαΐα, για να διεκδικήσει την προεδρία του ΚΙΝΑΛ.

Ο τ. πρωθυπουργός, βουλευτής Αχαΐας διατηρώντας σημαντικούς δεσμούς με την περιοχή, έχει σύμφωνα με πληροφορίες του tempo24, επικοινωνήσει με αρκετά στελέχη, υποψηφίους που τον είχαν στηρίξει στις εκλογές του 2015 όταν και είχε κινηθεί αυτόνομα με το ΚΙΔΗΣΟ, αλλά και ανθρώπους που διατηρούν φιλικές σχέσεις μαζί του.

Στόχος του, να διακρίνει εάν η υποψηφιότητά του θα τύχει ευρείας αποδοχής από το δημοκρατικό χώρο. Οι απαντήσεις που λαμβάνει είναι ιδιαίτερα θετικές, σε μια τέτοια προοπτική, καθώς θεωρούν πως "δεν μπορεί να παραμείνει παρατηρητής σε μια κρίσιμη καμπή για την παράταξη", όπως χαρηκτηριστικά του διαμηνύουν.

Ακόμη και χθες ο Γιώργος Παπανδρέου, παρότι βρισκόνταν στην Αρχαία Ολυμπία για τα εγκαίνια των ανακαινισμένων εγκαταστάσεων της Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας, είχε τηλεφωνικές επαφές με στελέχη , ακόμη και κατά τη διάρκεια διαδρομής, όπου του επισήμαναν την ανάγκη να θέσει υποψηφιότητα ως ο μόνος που μπορεί να εγγυηθεί την ενότητα του χώρου την επόμενη ημέρα και να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις δυναμικής επανάκαμψης του ΠΑΣΟΚ.

Αρκετά στελέχη του ΠΑΣΟΚ, από την περιοχή, θεωρούν πως πρέπει να θεωρείται δεδομένη η κατάθεση της υποψηφιότητας, έστω κι αν δεν γίνει σήμερα -όπως πολλοί αναμένουν- λόγω του συμβολισμού της, μιάς και 18 Οκτωβρίου 1981 το ΠΑΣΟΚ ανέβαλε την εξουσία, για πρώτη φορά στην ιστορία του.

 

Διαβάστε επίσης