ΗΠΑ: Πήρε εξιτήριο από το νοσοκομείο ο Μπιλ Κλίντον

Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Μπιλ Κλίντον πήρε εξιτήριο από το νοσοκομείο της νότιας Καλιφόρνιας όπου νοσηλευόταν και αποχώρησε συνοδευόμενος από τη σύζυγό του, Χίλαρι.

Ο 75χρονος Μπιλ Κλίντον νοσηλευόταν από την περασμένη εβδομάδα σε μονάδα εντατικής θεραπείας λόγω μιας λοίμωξης στο ουροποιητικό.

Ο πρώην πρόεδρος βρισκόταν στην Καλιφόρνια για μια εκδήλωση του Ιδρύματός του όταν, την περασμένη Τρίτη, πήγε στο ιατρικό Κέντρο του Πανεπιστημίου Ιρβάιν της Καλιφόρνιας, παραπονούμενος για κόπωση.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας The New York Times, που επικαλέστηκε συνεργάτη του, ο κ. Κλίντον υπέστη μόλυνση στο ουροποιητικό που εξελίχθηκε σε σηψαιμία.

Η σηψαιμία, ακραία αντίδραση του ανοσοποιητικού συστήματος, πλήττει 1,7 εκατ. ανθρώπους κάθε χρόνο στις ΗΠΑ και στοιχίζει τη ζωή σε κάπου 270.000 εξ αυτών, σύμφωνα με τα δεδομένα των Κέντρων Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών (CDC), της κυριότερης υπηρεσίας δημόσιας υγείας στη χώρα.

Ο Μπιλ Κλίντον χρειάστηκε νοσηλεία αρκετές φορές στο παρελθόν, ιδίως το 2004, όταν είχε υποβληθεί σε τετραπλή αορτοστεφανιαία παράκαμψη για να ανοίξουν τέσσερις φραγμένες αρτηρίες, ή το 2010, όταν είχε υποβληθεί σε αγγειοπλαστική.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ, AFP, Reuters