Αντίθετη και η ΔΟΕ σε Παγκόσμιο Κύπελλο κάθε δύο χρόνια

Η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή (ΔΟΕ) εξέφρασε σημαντική επιφύλαξη ως προς το σχέδιο της FIFA να διεξάγει Παγκόσμιο Κύπελλο κάθε δύο έτη, ζητώντας ευρύτερη διαβούλευση από την παγκόσμια ομοσπονδία.

Η ΔΟΕ εδράζει τις βασικές ανησυχίες της στον αρνητικό αντίκτυπο που θα υπάρξει σε άλλα αθλήματα, την ισότητα των φύλων και την ευημερία-υγεία των παικτών, χωρίς να αναφέρει τον πιθανό αντίκτυπο στο ποδοσφαιρικό τουρνουά των Ολυμπιακών Αγώνων.

«Η ΔΟΕ συμμερίζεται αυτές τις ανησυχίες και υποστηρίζει τις εκκλήσεις των φορέων του ποδοσφαίρου, των διεθνών αθλητικών ομοσπονδιών και των μεγάλων διοργανωτών τουρνουά για μια ευρύτερη διαβούλευση, συμπεριλαμβανομένων των εκπροσώπων των αθλητών, η οποία προφανώς δεν έχει πραγματοποιηθεί», υπογράμμισε η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή.

Ο επικεφαλής της ποδοσφαιρικής ανάπτυξης της FIFA, Αρσέν Βενγκέρ, αποκάλυψε για πρώτη φορά αυτό το καλοκαίρι την πρόθεση της FIFA να διερευνήσει το ενδεχόμενο διεξαγωγής ενός Παγκοσμίου Κυπέλλου κάθε δύο χρόνια, και η αντίθεση αυξάνεται σταθερά από τότε.

Αρκετές ομοσπονδίες, πρωταθλήματα, παίκτες, προπονητές εξέφρασαν δημόσια διαφωνία για το σχέδιο, το οποίο η FIFA συνεχίζει να υποστηρίζει, έχοντας εξασφαλίσει την υποστήριξη των Συνομοσπονδιών Ασίας, Αφρικής και Βόρειας-Λατινιής Αμερικής & Καραϊβικής.