Ακρόπολη: Δύο γυναίκες προσπάθησαν να κρεμάσουν πανό κατά των Χειμερινών Ολυμπιακών του Πεκίνου

Δύο γυναίκες προσπάθησαν, το πρωί της Κυριακής, να κρεμάσουν ένα πανό στην Ακρόπολη σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τους επερχόμενους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου.

Οι ακτιβίστριες τέθηκαν υπό κράτηση από την ελληνική αστυνομία, όπως αναφέρει η οργάνωση με έδρα τη Νέα Υόρκη «Students for a Free Tibet».

Πρόκειται για τη 18χρονη φοιτήτρια από το Θιβέτ, Tsela Zoksang και την 22χρονη εξόριστη ακτιβίστρια του Χονγκ Κονγκ, Joey Siu, οι οποίες είναι πολίτες της Αμερικής και μέλη της εκστρατείας «No Beijing 2022», αναφέρει η οργάνωση.

Οι δύο γυναίκες μαζί με ένα τρίτο άτομο μπήκαν στον αρχαιολογικό χώρο ως πελάτες, πληρώνοντας εισιτήριο, και στη συνέχεια οι δύο ακτιβίστριες ανέβηκαν τις σκαλωσιές, από τις οποίες προσπάθησαν να ξεδιπλώσουν το πανό.

Ένας φύλακας έσπευσε κοντά τους και απομάκρυνε το πανό. Οι δύο γυναίκες παρέμειναν στη σκαλωσιά και τοποθέτησαν μια σημαία του Θιβέτ και ένα μικρότερο πανό που διακήρυττε την «Ελεύθερη Επανάσταση στο Χονγκ Κονγκ».

Παράλληλα φώναζαν συνθήματα όπως «Ελευθερώστε το Θιβέτ», «Μποϊκοτάζ στο Πεκίνο 2022» και «Χωρίς ελευθερία, όχι παιχνίδια».

Στο μεταξύ έφτασε στο σημείο η αστυνομία και απομάκρυνε τις γυναίκες.

«Είναι καιρός η διεθνής κοινότητα και όλοι οι άνθρωποι συνείδησης να πάρουν θέση και να μποϊκοτάρουν τους αγώνες του 2022. Οτιδήποτε λιγότερο θα είναι μια σαφής έγκριση του γενοκτονικού καθεστώτος της Κίνας », ανέφερε ξ Zoksang στη δήλωση. «Η ΔΟΕ στέλνει στον κόσμο ένα μήνυμα ότι είναι εντάξει να κλείνουμε τα μάτια μας στη γενοκτονία και τα εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας στο Χονγκ Κονγκ, το Θιβέτ, το Ανατολικό Τουρκεστάν και τη Νότια Μογγολία», πρόσθεσε η Siu.

Υπενθυμίζεται ότι η Ολυμπιακή Φλόγα για τους 24ους Χειμερινούς Αγώνες θα ανάψει τη Δευτέρα στην Αρχαία Ολυμπία και θα παραδοθεί στους Κινέζους σε τελετή στο Παναθηναϊκό Στάδιο την Τρίτη.

Οι Χειμερινοί Αγώνες του Πεκίνου έχει προγραμματιστεί να διεξαχθούν 4-20 Φεβρουαρίου 2022, ενώ οι Παραολυμπιακοί Αγώνες θα ακολουθήσουν από τις 4 έως τις 13 Μαρτίου.

naftemporiki.gr

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ