Άνγκελα Μέρκελ: Επίσκεψη στην Αθήνα λίγο πριν εγκαταλείψει την καγκελαρία

Στην Ελλάδα θα βρεθεί τις επόμενες μέρες η Άνγκελα Μέρκελ, όπου αναμένεται να επισκεφτεί τον έλληνα πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη. Σύμφωνα με πληροφορίες, η ημερομηνία δεν έχει «κλειδώσει» ακόμα, ωστόσο το πιθανότερο σενάριο είναι να γίνει κάποια στιγμή στο τέλος του Οκτωβρίου.

Υπενθυμίζεται πως θα είναι η τελευταία επίσκεψη της Άνγκελα Μέρκελ στην Ελλάδα ως καγκελάριος της Γερμανίας, καθώς τη θέση της αναμένεται να πάρει – εκτός απροόπτου – ο Όλαφ Σολτς. Σημειώνεται, πως η καγκελάριος βρέθηκε το Σαββατοκύριακο στην Τουρκία και είχε εκτενή συζήτηση με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Πληροφορίες του newsit.gr αναφέρουν πως η Άνγκελα Μέρκελ είχε ήδη αποφασίσει μια επίσκεψη στην Ελλάδα εδώ και καιρό, καθώς θέλει να επισκεφτεί όλες τις χώρες με τις οποίες έχει συνδέσει τη θητεία της λίγο πριν παραδώσει την καγκελαρία. Αυτός ήταν και ένας από τους λόγους που επισκέφτηκε την Τουρκία. 

Το θέμα της επίσκεψης στην Αθήνα είχε, μάλιστα, συζητηθεί με τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, κατά την πρόσφατη Σύνοδο Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης – Δυτικών Βαλκανίων στη Σλοβενία. Η ημερομηνία της επίσκεψης θα οριστεί μέσω της διπλωματικής οδού.