Καιρός – Άγιο Όρος: Θρίλερ με τους 2 αγνοούμενους – Είχαν ανέβει στον Άθωνα παρά την κακοκαιρία

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΡΧΕΙΟΥ

 

Σε θρίλερ εξελίσσεται η έρευνα για τους 2 αγνοούμενους Ουκρανούς στο Άγιο Όρος, που χάθηκαν το βράδυ της Παρασκευής (15.10.2021). 

Μέχρι στιγμής δεν έχουν βρεθεί ίχνη τους, παρά τις μεγάλες προσπάθειες από Πυροσβεστική και ΕΜΑΚ.

Όπως αναφέρει το voria.gr, πρόκειται για 2 Ουκρανούς προσκυνητές μέλη μιας ομάδας, που παρά τις αντίξοες καιρικές συνθήκες και την αδιάκοπη βροχόπτωση, επιχείρησε να ανέβει χθες στον Άθωνα.

Συγκεκριμένα, πρόκειται για μία ομάδα εννέα ατόμων που ανέβηκε στο Άγιο Όρος. Ενώ η ομάδα ξεκίνησε την κάθοδο, δύο άτομα -οι αγνοούμενοι- έμειναν πίσω. Όταν αντιλήφθηκαν την απουσία τους, οι υπόλοιποι επέστρεψαν για να τους βρουν, αλλά χωρίς αποτέλεσμα. Κατόπιν ειδοποιήθηκε η Πυροσβεστική.

«Ευχόμαστε να είναι καλά στην υγεία τους»

Μιλώντας στο newsit.gr, ο Αρίστος Κασμίρογλου, αναπληρωτής διοικητής Αγίου Όρους δήλωσε πως «αυτή τη στιγμή περιμένουμε με αγωνία να μάθουμε την εξέλιξη του συμβάντος και ευχόμαστε όλοι οι δύο αυτοί άνθρωποι να είναι καλά στην υγεία τους. Οι δύο αγνοούμενοι είναι από μια ομάδα εννέα ατόμων από την Ουκρανία που ήρθαν στο Άγιο Όρος, προσκυνητές στην Ιερά Μονή Αγίου Παντελεήμονος. Η ομάδα αυτή επιχείρησε να ανέβει στο όρος Άθως, ήταν στο πρόγραμμα τους.

Όμως οι καιρικές συνθήκες δεν είναι τέτοιες ώστε κάποιος αυτές τις μέρες να τολμήσει να κάνει κάτι τέτοιο. Στην κάθοδο από το όρος οι δύο από τους εννέα χάθηκαν με αποτέλεσμα ΕΜΑΚ και Πυροσβεστική να ξεκινήσουν τις έρευνες για αναζήτηση και αυτή τη στιγμή επιχειρούν. Οι επτά από τους εννέα που κατέβηκαν είναι αυτή τη στιγμή ασφαλείς στην Ιερά Μονή Αγίου Παύλου και περιμένουν με αγωνία να μάθουν καλά νέα για τους φίλους τους. Ελπίζουμε να είναι καλά και απλά να σταμάτησαν κάπου για να προφυλαχθούν από τα καιρικά φαινόμενα».