Κακοκαιρία: "Χόρεψε Μπάλλο" η Δυτική Ελλάδα - Απίστευτος όγκος νερού - Δύσκολες οι επόμενες ώρες για Αχαΐα - Ηλεία

Επιβεβαιώθηκαν οι προγνώσεις για ισχυρές βροχοπτώσεις στη Δυτική Ελλάδα που δέχθηε το μένος της κακοκαιρίας «Μπάλλος», με έντονα φαινόμενα τα οποία προκάλεσαν πληθώρα προβλημάτων.

Στην Ηλεία οι δρόμοι σε πολλές περιοχές μετατράπηκαν σε ποτάμια και τα χωράφια σε απέραντες λίμνες.

001_0.jpg

Στην εθνική οδό Πύργου Πατρών η κυκλοφορία διεκόπη στον κόμβο Παπακασελά από τα νερά της βροχής, που υπερχείλισαν τα τοπικά κανάλια και ακολούθησαν πορεία προς τη θάλασσα.

Αναφορές υπάρχουν για πλημμυρισμένα σπίτια και δρόμους στην Κουρούτα, για πλημμύρες στη Γαστούνη, στην περιοχή των Λεχαινών και την Βάρδα.

001_0_0.jpg

Τεράστιοι όγκοι νερού

Ο όγκος του νερού ήταν πρωτοφανής με τη Δυτική Ελλάδα να είναι πρωταθλήτρια, αφού πολλές περιοχές της δέχθηκαν τον μεγαλύτερο όγκο νερού πανελλαδικά.

Αμαλιάδα και Πύργος στην Ηλεία και Αιτωλικό και Αγγελόκαστρο στην Αιτωλοακαρνανία "κολύμπησαν" κάτω από τόνους νερού.

245540887_209333194505725_1340066886364446109_n.jpg

Όπως φαίνεται και στον σχετικό πίνακα του meteo, στην Αμαλιάδα το νερό της βροχής έφτασε τα 121mm, στον Πύργο τα 77mm, στο Αγγελόκαστρο τα 63mm και στο Αιτωλικό τα 61mm.

Καλλιάνος: Δύσκολες οι επόμενες ώρες για τη Δυτική Ελλάδα

Το πέρασμα της κακοκαιρίας φαίνεται να μην έχει ολοκληρωθεί ακόμα, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των μετεωρολόγων.

Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο του Mega Γιάννη Καλλιάνο, τα βορειοδυτικά παράλια της Πελοποννήσου θα πληγούν από την κακοκαιρία το βράδυ της Παρασκευής και το πρωί του Σαββάτου.

Ήδη στην Πάτρα ο καίρος είναι και πάλι άστατος, με τη βροχή να έχει ξεκινήσει και να πέφτει δυνατή σε διάφορα σημεία της αχαϊκής πρωτεύουσας, με το φαινόμενο να συμπληρώνεται από ισχυρούς ανέμους και αισθητή πτώση της θερμοκρασίας.

Διαβάστε επίσης