ΗΠΑ- G7: Εγκρίθηκε πλαίσιο αρχών για τα ψηφιακά νομίσματα των κεντρικών τραπεζών

14/10/2021 | 10:36

Οι υπουργοί Οικονομικών της G7 ενέκριναν χθες, Τετάρτη, 13 αρχές δημόσιας πολιτικής για τα ψηφιακά νομίσματα των κεντρικών τραπεζών, δηλώνοντας ότι τα ψηφιακά νομίσματα θα πρέπει να στηρίζονται στη διαφάνεια, στη νομιμότητα, αλλά και στην καλή οικονομική διακυβέρνηση, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο των Οικονομικών στις ΗΠΑ.

Η καινοτομία στα ψηφιακά νομίσματα και τις πληρωμές έχει τη δυναμική να φέρει σημαντικά πλεονεκτήματα, αλλά αναδεικνύει επίσης σημαντικά ζητήματα δημόσιας πολιτικής και κανονισμών», ανέφεραν σε κοινή ανακοίνωσή τους, οι υπουργοί Οικονομικών και οι κεντρικοί τραπεζίτες.

«Ο ισχυρός διεθνής συντονισμός και η συνεργασία σε αυτά τα ζητήματα βοηθάει στη διασφάλιση ότι η καινοτομία στον ιδιωτικό και το δημόσιο τομέα θα παράγει εσωτερικά και διασυνοριακά οφέλη, ενώ θα είναι ασφαλής για τους χρήστες και το ευρύτερο χρηματοοικονομικό σύστημα».

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πάτρα: Βρήκε νεκρό τον 30χρονο σύζυγό της – Τι δείχνουν τα πρώτα στοιχεία

Κλειστή η Ιόνια Οδός από Άρτα μέχρι Αμφιλοχία μετά την κατολίσθηση και το ρήγμα 200 μέτρων – Θα αργήσει η αποκατάσταση του έργου

Πλημμύρισε επιχείρηση στην Πάτρα – Σε απόγνωση οι ιδιοκτήτες απευθύνουν έκκληση στον Δήμο να καθαρίσει βουλωμένο φρεάτιο καθώς η κακοκαιρία θα συνεχιστεί – ΦΩΤΟ, ΒΙΝΤΕΟ

Πάτρα: “Κλειστή” για ώρες η Ακτή Δυμαίων- Τεράστια ταλαιπωρία για τους οδηγούς

Πάτρα: Τροχαίο με δίκυκλο στην εθνική οδό – Ένας τραυματίας-Φωτο & Βίντεο

Στη φυλακή ο γνωστός Πατρινός επιχειρηματίας για το σκάνδαλο με τα 3 εκατομμύρια ευρώ με φόντο την Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία

Πάτρα: Σύγκρουση ΙΧ με δίκυκλο – Δύο τραυματίες

Αχαΐα: Αποπειράθηκε να αυτοκτονήσει, νοσηλεύονταν σε κώμα και κατέληξε σε νοσοκομείο της Αττικής