Παύλος Φύσσας – Ζακ Κωστόπουλος: Βιολόγοι ονόμασαν βακτήρια προς τιμήν τους

13/10/2021 | 21:55

Έναν… τουλάχιστον διαφορετικό τρόπο βρήκαν για να τιμήσουν τη μνήμη του Παύλου Φύσσα και του Ζακ Κωστόπουλου, ερευνητές βιολόγοι.

Πιο συγκεκριμένα και όπως αναφέρεται σε ανάρτηση της Πανελλήνιας Ένωσης Βιοεπιστημόνων στο Facebook, οι βιολόγοι Μάνθος Πάνου και Σπύρος Γκέλης δημοσίευσαν μία πρωτοποριακή μελέτη στην οποία περιγράφονται «5 νέα γένη και 9 νέα είδη κυανοβακτηρίων από διάφορα περιβάλλοντα από όλη την Ευρώπη (από λίμνες της Εσθονίας και χερσαία σπήλαια της Ελλάδας, μέχρι αγχίαλα σπήλαια των Καναρίων Νήσων και βραχώδεις παραλίες της Ρόδου)».

Και συνεχίζει η ανάρτηση: «Η ερευνητική ομάδα θέλησε να τιμήσει, μέσω της ονοματοδοσίας, την μνήμη των:

Ιωάννης Δ. Παντής (1957-2017), Έλληνας Βιολόγος πανεπιστημιακός καθηγητής #Οικολογίας, του οποίου η πρωτοπόρος εργασία συνέβαλε σημαντικά στην προστασία του περιβάλλοντος και διαχείριση οικοσυστήματος, συμπεριλαμβανομένων των παράκτιων περιοχών, στην Ελλάδα (είδος Stenomitos pantisii )

Παύλος Φύσσας (1979-2013) Έλληνας μουσικός και ακτιβιστής, δολοφονήθηκε από μέλος της εγκληματικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή (είδος Speos fyssasii).

Ζαχαρίας (Ζακ) Κωστόπουλος (1985-2018) Έλληνας LGBTQI + και HIV ακτιβιστής, και drag queen, γνωστή και ως Zackie Oh (είδος: Iphianassa zackieohae)» αναφέρεται.

Δείτε τη σχετική ανάρτηση

Ο υποψήφιος διδάκτωρ Μάνθος Πάνου αναφέρθηκε και εκείνος στην ιδιαίτερη ονοματοδοσία που έγινε στα βακτήρια γράφοντας χαρακτηριστικά: «Ένα από τα πιο σημαντικά κομμάτια της εργασίας, αν όχι το πιο σημαντικό, είναι ότι αποφασίσαμε να ονοματίσουμε δύο νέα για την επιστήμη είδη προς τιμήν του Παύλου Φύσσα, δολοφονημένου από την εγκληματική οργάνωση Χρυσή αυγή και του Ζακ Κωστόπουλου/ZackieOh, δύο από τα θύματα μιας παρακμάζουσας κοινωνίας με εμφανής έλλειψη αξιών. Aπό σήμερα τα είδη Speos fyssasii και Iphianassa zackieohae θα κουβαλάνε τα όνοματά του Παύλου και Ζακ/Ζάκι για πάντα (και) στην επιστήμη. #ΣιγαΜηΦοβηθω».

πηγή

Θρήνος στην Πάτρα για τον θάνατο του 30χρονου Κώστα μετά από άγριο ξυλοδαρμό σε νυχτερινό κέντρο – Δρακόντεια μέτρα της ΕΛ.ΑΣ υπό τον φόβο αντιποίνων, η κραυγή της μάνας (ΦΩΤΟ – ΒΙΝΤΕΟ)

Πάτρα: 30χρονος έπεσε νεκρός μετά από συμπλοκή – Δύο παρέες παρεξηγήθηκαν σε κέντρο διασκέδασης και έγινε κόλαση! ΦΩΤΟ

Πάτρα: Έσπασαν καφετέρια του ιδιοκτήτη του νυχτερινού κέντρου που σκότωσαν τον 30χρονο Κώστα (ΦΩΤΟ – ΒΙΝΤΕΟ)

Πάτρα: Συνελήφθησαν οι δύο ιδιοκτήτες του νυχτερινού κέντρου Αβαντάζ όπου ξυλοκόπησαν μέχρι θανάτου τον 31χρονο

Πάτρα: Έριξε αυγά σε Αστυνομικό Τμήμα και περιπολικό – Συνελήφθη επί τόπου

Πάτρα: Επτά οι δράστες της φονικής επίθεσης στο “Αβαντάζ”

Πάτρα: «Δούλευε για ένα μεροκάματο και τον φάγανε» – Συγκλονίζει η σύζυγος του 30χρονου που πέθανε μετά από άγριο ξυλοδαρμό

Αχαΐα: Ταμπουρώθηκε στο σπίτι του με όπλο – Επιχείρηση της Αστυνομίας – ΝΕΟΤΕΡΑ