Τραχανάς σούπα με φέτα

13/10/2021 | 21:46

 

 

Παραδοσιακή ελληνική συνταγή είναι ο τραχανάς, ιδανικός για τον χειμώνα και το κρύο. Εδώ χρησιμοποιούμε έτοιμο ξυνό τραχανά από το σούπερ μάρκετ, αν και να ξέρετε ότι μπορείτε να φτιάξετε και τραχανά μόνοι σας. Αλλωστε ο τραχανάς είναι σπιτικό ζυμαρικό. Η παρακάτω συνταγή είναι για 4 άτομα και τρώτε το πολύ σε 20 λεπτά.

Βάζουμε 4 φλυτζάνια νερό σε μια κατσαρόλα και το βράζουμε. Αν θέλετε να είναι πιο νερουλή η σούπα, προσθέστε κι άλλο ένα ποτήρι.

Όταν το νερό βράσει, προσθέτουμε τον τραχανά, το ελαιόλαδο και αλάτι και ανακατεύουμε συνεχώς για να μην κολλήσει στο κάτω μέρος της κατσαρόλας.

Κόβουμε τη φέτα σε κυβάκια. Το πόση φέτα θα βάλετε τελικά εξαρτάται από σας.

Μόλις το μείγμα αρχίζει να βράζει, προσθέτουμε τη φέτα και ανακατεύουμε συνεχώς για να γίνει ομογενές το μείγμα.

Δοκιμάζουμε αν χρειάζεται παραπάνω αλάτι.

Δεν σταματάμε να ανακατεύουμε.

Σε 15 λεπτά, η σούπα μας με τον τραχανά θα αρχίσει να χυλώνει.

Κατεβάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και η σουπα τραχανά με φέτα είναι έτοιμη.

Σερβίρουμε τον τραχανά ζεστο και αν θέλουμε προσθέτουμε πιπέρι και λίγα κρουτόν ή ψημένο ψωμάκι σε κυβάκια όπως στη φωτογραφία της συνταγής.

Καλή όρεξη.

Συμβουλές;

Στα χωριά, αντί για ελαιόλαδο έβαζαν φρέσκο βούτυρο. Αν έχετε φρέσκο βούτυρο, χρησιμοποιήστε το και θα με θυμηθείτε!
Οσο περισσότερο αφήστε τον τραχανά να βράσει τόσο περισσότερο χυλώνει. Αν προτιμάτε τραχανά σούπα νερουλή, βγάλτε το αμέσως. Αν τον προτιμάτε πιο πηχτό, όπως στη φωτογραφία, αφήστε να βράσει τον 2-3 λεπτά παραπάνω ανακατεύοντας.

https://www.supersyntages.gr/

Σκουρόχρωμες θηλές: Τι πρέπει να γνωρίζετε

Γιατί ξυπνάμε το πρωί και νιώθουμε κουρασμένοι;

Γρήγορη πίτσα με πάστα ελιάς και 3 τυριά

Δημήτρης Κόκοτας: «Κάθε τόσο υπάρχει έστω και μία αλλαγή», αποκαλύπτει η σύζυγός του τα ευχάριστα νέα για την υγεία του

Πώς θα καταλάβετε ότι έχει ξεκινήσει η περίοδος των δοντιών

Μαρία Αντωνά: «Εγώ δεν λαχτάρισα με το απαγορευτικό, πήρα το αεροπλανάκι και ήρθα μια χαρά»

Χατζηγιάννης: «Όπως ήρθαν τα καλά, κάποια στιγμή ξεκίνησαν να έρχονται και τα κακά, δεν τα προκάλεσα εγώ»

Ο Γιώργος Φλωρίδης διαψεύδει τα περί κακών σχέσεων με την ευρωπαϊκή εισαγγελία