ΟΛΜΕ: Νέες Γενικές Συνελεύσεις και πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο την Παρασκευή

13/10/2021 | 20:25

Μετά και την δημοσίευση της τελεσίδικης απόφασης του Εφετείου, σήμερα το ΔΣ της ΟΛΜΕ αποφάσισε να καλέσει τις ΕΛΜΕ να πραγματοποιήσουν νέες Γενικές Συνελεύσεις, στις 14 και 15 Οκτωβρίου, προκειμένου ο κλάδος να αποφασίσει τα επόμενα βήματα, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση. Στις 16 Οκτώβρη θα πραγματοποιηθεί ΓΣ των προέδρων των ΕΛΜΕ.

Σύμφωνα με την απόφαση του Εφετείου, συνεχίζει η ανακοίνωση:

– δεν έγινε δεκτή η έφεση του ΥΠΑΙΘ που ζητούσε να χαρακτηριστεί η απεργία-αποχή και καταχρηστική, εκτός από παράνομη

– έκρινε τελεσίδικα παράνομη την απεργία-αποχή

– διατάσσει την απαγόρευση της συνέχισης της απεργίας- αποχής και επιδικάζει πρόστιμο 3.000 ευρώ για κάθε παραβίαση της απόφασης.

Η ΟΛΜΕ διευκρινίζει, ότι «όσοι και όσες έχουν δηλώσει απεργία-αποχή μέχρι και σήμερα δεν έχουν καμία απολύτως ποινή, καθώς μέχρι και την επίσημη επίδοση της απόφασης από δικαστικό επιμελητή στο ΔΣ της ΟΛΜΕ η απεργία αποχή θεωρείται νόμιμη».

Με δεδομένο ότι αυτές τις μέρες πραγματοποιούνται οι έκτακτες Γενικές Συνελεύσεις, καλεί τους διευθυντές και τις διευθύντριες των σχολικών μονάδων να μην συγκαλέσουν συνεδριάσεις των συλλόγων και να μην προχωρήσουν στην εφαρμογή του άρθρου 97 του 4823/21 αυτήν την εβδομάδα και να περιμένουν τις αποφάσεις του κλάδου.

Επίσης, η ΟΛΜΕ χαιρετίζει «τη μαζική συμμετοχή των εκπαιδευτικών στην απεργία αποχή από την αξιολόγηση, στην 24ωρη απεργία της Δευτέρας 11 Οκτώβρη (100.000 απεργοί, περίπου 70%) και στις συγκεντρώσεις που έγιναν σε όλη τη χώρα».

Τέλος, καλεί σε μαζική συμμετοχή στο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο ΔΟΕ-ΟΛΜΕ την Παρασκευή, 15 Οκτωβρίου.

πηγη

Πάτρα: Νέο πλήγμα για την οικογένεια Λιοπέτα – “Εσβησε” η 26χρονη Δήμητρα – Αύριο η κηδεία της

Πάτρα: Άγριο ξύλο στη Ρήγα Φεραίου – Επέμβαση της ΕΛ.ΑΣ (ΦΩΤΟ)

Πάτρα: Τραμπούκικη επίθεση και προπηλακισμό από αριστεριστές δέχθηκε στην πλατεία Γεωργίου η Χρ. Αλεξοπούλου – Το βίντεο της ντροπής με τις άθλιες ύβρεις

Πάτρα: Σήμερα το τελευταίο αντίο στην 26χρονη Δήμητρα Λιόπετα – Η οικογενειακή τραγωδία που συγκλονίζει – “Έσβησε” στην αγκαλιά της μάνας της

Πάτρα: Βαρύ πένθος στον δημοσιογραφικό κόσμο – “Έφυγε” ο Δημήτρης Χωρίτος

Πάτρα: Στη φυλακή ο γιος του επιχειρηματία για τα ναρκωτικά

Πάτρα: Νεκρός βρέθηκε 41χρονος – Τι “έδειξε” η έρευνα της Αστυνομίας

Πάτρα: Μνημόσυνα που θα τελεστούν Σάββατο & Κυριακή