Λιθόκερος: Το δηλητηριώδες υδρόβιο έντομο αναστάτωσε την Σπιάτζα

Ο λιθόκερος είναι ένα γιγάντιο δηλητηριώδες υδρόβιο έντομο, που έχει πολύ ισχυρό και επίπονο δάγκωμα και μπορεί να καταβροχθίσει μικρά οστρακόδερμα, ψαράκια και αμφίβια.

 

Τον τελευταίο καιρό έχει προκαλέσει αναστάτωση σε αρκετές περιοχές της χώρας, κυρίως στην Βόρεια Ελλάδα. Σήμερα εντοπίστηκε από αναγνώστη μας, στην περιοχή της Σπιάτζας. Ο κ. Γιάννης Ραφαήλ Παναγούλιας, το απαθανάτισε και μοιράστηκε μαζί μας τις φωτογραφίες.

Ο λιθόκερος ή Lethocerus Patruelis – Belostomatidae όπως είναι η επιστημονική του ονομασία, μοιάζει με τεράστια κατσαρίδα που κολυμπάει και πετάει, ενώ μπορεί να αναπτυχθεί σε μέγεθος 12 εκατοστών.

Υπενθυμίζεται ότι το 2019 είχε τσιμπήσει ένα 10χρονο αγοράκι που έκανε μπάνιο με την οικογένειά του στην παραλία Λακκόπετρα στην Αχαΐα.

 

 

ΠΗΓΗ patrisnews.com

Πάτρα: Θρήνος στο διαδίκτυο για τα παιδιά που χάθηκαν στο τροχαίο! Συντετριμμένοι οι φίλοι τους (ΦΩΤΟ)

Πάτρα: Λουλούδια και κεράκια για το Νίκο και την Αγγελική στον τόπο της ανείπωτης τραγωδίας – “Παγωμένη” Κυριακή για την πόλη (ΦΩΤΟ)

Σοκαρισμένη η Πάτρα από το τραγικό τροχαίο – Ποια είναι τα δύο παιδιά που έχασαν την ζωή τους, 19 και 17 ετών!

Πάτρα: “Εφυγε” στα 59 του ο επιχειρηματίας Αντώνης Λαλιώτης – Την Τρίτη η κηδεία του

Πάτρα: Θλίψη για το θάνατο 59χρονης – “Έφυγε” ξαφνικά

Νέα τραγωδία στην Πάτρα: Ένας νεκρός από φωτιά σε σπίτι στον Καστελλόκαμπο – Πρώην διαιτητής το θύμα (ΦΩΤΟ)

Πάτρα: Ο παλαίμαχος διαιτητής βόλεϊ Σάββας Ιορδανίδης το θύμα της φωτιάς στον Καστελλόκαμπο

Πάτρα: Σοκαριστική καταγγελία – “Έπιασε τη μητέρα μου από το λαιμό, την πέταξε στο κρεβάτι και την βίασε”!