Στα πλαίσια της θωράκισης των συμπολιτών μας από τον νέο κορονοιό και τη διαφύλαξη της Δημόσιας Υγείας, το Υπουργείο Υγείας, μέσω των κινητών συνεργείων προσωπικού των Κέντρων Υγείας προχώρησε αυτή την εβδομάδα σε μία νέα δραστική κινητοποίηση.
Πρόκειται για την πραγματοποίηση εμβολιαστικής διαδικασίας σε χωριά της επαρχίας που βρίσκονται και στην ευθύνη της 6ης ΥΠΕ. Από τη Δευτέρα 11 Οκτωβρίου δίδεται η ευκαιρία σε συμπολίτες που δεν έχουν τον τρόπο να μετακινηθούν προς τα Κέντρα Υγείας και που αναβάλλουν τον εμβολιασμό τους μεταθέτοντας τον στο απώτερο μέλλον, να εμβολιαστούν από το επιστημονικό προσωπικό των Κέντρων Υγείας, που εξορμά στην ύπαιθρο για αυτές τις ανάγκες.
Όπως δήλωσε ο Διοικητής της 6ης ΥΠΕ Γιάννης Καρβέλης: «Είναι άλλη μία κίνηση της ηγεσίας του Υ.Υ. για να αυξηθεί το τοίχος ανοσίας κατά της νέας αναπνευστικής λοίμωξης, όπως ήταν και αυτή της οργάνωσης των κατ΄ οίκον εμβολιασμών. Με δεδομένο ότι στην ελληνική ύπαιθρο ο μέσος όρος ηλικίας των κατοίκων είναι άνω των πενήντα ετών και η προσβασιμότητα στην αντίστοιχη ηλεκτρονική πλατφόρμα είναι δύσκολη, ως αδύνατη, για αυτούς, δίνεται μία λύση με την παρουσία των υγειονομικών υπαλλήλων στα χωριά. Δηλαδή πάνε οι εμβολιαστές στους κατοίκους και όχι οι κάτοικοι στα εμβολιαστικά κέντρα! Το όφελος προέρχεται από τα κινητά συνεργεία που συμβάλλουν σε αυτή την κινητοποίηση. Πρόκειται για το προσωπικό των Κέντρων Υγείας της 6ης ΥΠΕ το οποίο έχει σχέσεις αμεσότητας και εγγύτητας με τους πολίτες της υπαίθρου. Αυτή η σχέση, αυτόματα συμβάλλει στην προσέγγιση των μοναχικών, των ανήμπορων, των υπερηλίκων και των απλών πολιτών της διπλανής πόρτας του χωριού. Στόχος είναι η θωράκιση αυτών των συμπολιτών μας, η αποφυγή της νοσηλείας τους λόγω του covid και η συνέχιση των καθημερινών δραστηριοτήτων τους στις αγροτικές τους ασχολίες, χωρίς αλλαγές και διαταράξεις».
Με αυτό το νέο μέτρο πρόληψης, της οργάνωσης άμεσης και έγκαιρης εμβολιαστικής διαδικασίας επιτυγχάνονται δύο στόχοι: αφενός αποφεύγεται ο προγραμματισμός των ραντεβού σε πλατφόρμες εκ μέρους των ηλικιωμένων κατοίκων. Αφετέρου ενισχύεται η προστασία τους, εν όψει και της επιδείνωσης των μετεωρολογικών συνθηκών, ιδίως για αυτούς που έχουν υποκείμενα νοσήματα όπως χρόνια αναπνευστική πνευμονοπάθεια και ζουν σε απομακρυσμένες ορεινές περιοχές.
Η «ανέγερση» τοίχους ανοσίας στην ελληνική ύπαιθρο συμβάλλει σημαντικά στη μείωση του αριθμού των νοσούντων, κυρίως των ευάλωτων ηλικιωμένων συμπολιτών μας και επομένως και των εν δυνάμει θανάτων εξαιτίας του νέου κορονοιού.
Δείτε ΕΔΩ το ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ των Κινητών Μονάδων Εμβολιασμού