Η... γκάφα του Φάρατζ για τον IRA

 

Είναι ο Νάιτζελ Φάρατζ υποστηρικτής του IRA;

Όχι, αλλά ο υπέρμαχος του Brexit Φάρατζ έστειλε ένα μήνυμα υπέρ του IRA ως μέρος ενός χαιρετισμού γενεθλίων στο Cameo (μια πλατφόρμα κοινής χρήσης βίντεο).

Ο Φάρατζ είναι ένας από τους πολλούς πολιτικούς και διασημότητες που χρησιμοποιούν το Cameo για να κερδίσουν μετρητά. Για 87 ευρώ ο πρώην ηγέτης του κόμματος υπέρ του Brexit, Reform UK, και τώρα οικοδεσπότης μιας εκπομπής στο GB News, θα ηχογραφήσει ένα προσωπικό μήνυμα. Είναι σαφές ότι το σύστημα είναι ανοιχτό σε καταχρήσεις.

Σε ένα μήνυμα που μοιράστηκε ευρέως στα κοινωνικά μέσα, ο Φάρατζ λέει: «Αυτό το μήνυμα απευθύνεται στον Brian Ó Céileachair, Brexiteer και ελπίζω να έχετε υπέροχα γενέθλια. Αυτό προέρχεται από τον καλό σας φίλο Aidan. Τώρα, είναι λίγο νωρίς τη μέρα, οπότε το μόνο που έχω, στην πραγματικότητα, είναι ο καφές. Αλλά ελπίζω να απολαύσετε μερικές μπύρες με τα παιδιά απόψε. “Up the ’Ra!”»

“Up the ’Ra!” είναι, όπως ίσως θα έπρεπε να γνώριζε ο Φάρατζ, μια φράση που χρησιμοποιείται στην αργκό συχνά από άτομα που υποστηρίζουν τον IRA.

Ο Φάρατζ είπε ότι δεν γνώριζε τι σήμαινε η έκφραση. Είπε στην Daily Mail: «Αν έβλεπα την έκφραση, θα τη θεωρούσα ως κάτι πολύ αθώο και δεν θα ήξερα ότι υπήρχε κάποια επίπτωση σε αυτό».

Και πρόσθεσε: «Πολλά μηνύματα που λαμβάνω είναι φίλοι που στέλνουν ο ένας στον άλλον μηνύματα με τα δικά τους μικρά αστεία ή τα δικά τους μικρά λόγια που πρέπει να κρίνω - και φυσικά απορρίπτω μερικά αν είναι ωμά ή προσβλητικά».

naftemporiki.gr