Πιέζει η Moderna για την ενισχυτική δόση εμβολίου σε ηλικιωμένους και άτομα υψηλού κινδύνου

13/10/2021 | 10:56

 

Η Moderna ανακοίνωσε την Τρίτη ότι η Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) των ΗΠΑ θα πρέπει να εγκρίνει ενισχυτικές δόσεις του εμβολίου COVID-19 σε πλήρως εμβολιασμένους ηλικιωμένους και άτομα υψηλού κινδύνου.

Η εταιρεία δήλωσε ότι τα δεδομένα της υποστηρίζουν το όφελος για τη δημόσια υγεία από μια αναμνηστική δόση του εμβολίου της για την αποκατάσταση της ανοσολογικής απόκρισης, μειώνοντας παράλληλα τον αριθμό των «πρωτοποριακών» λοιμώξεων σε πλήρως εμβολιασμένους ενήλικες.

Τα σχόλια της Moderna δημοσιεύθηκαν σε έγγραφα ενημέρωσης πριν από τη συνάντηση της Πέμπτης και της Παρασκευής με τους εξωτερικούς συμβούλους του FDA για να συζητήσουν αναμνηστικές δόσεις των εμβολίων Moderna και Johnson & Johnson για τον COVID-19.

Η Johnson & Johnson ανέφερε επίσης την Τρίτη στοιχεία που δείχνουν αυξημένη προστασία μετά από μια αναμνηστική δόση, η οποία είπε ότι θα μπορούσε είτε να χορηγηθεί ήδη δύο μήνες μετά την αρχική δόση του εμβολίου.

naftemporiki.gr 

Πάτρα: “Έφυγε” ένα γλυκύτατο κορίτσι! Της είπαν το “τελευταίο” αντίο

Πάτρα: Σε κλίμα συγκίνησης το τελευταίο αντίο στoν Θρασύβουλο Μαυρομμάτη – ΦΩΤΟ

Δυτ. Αχαΐα: Πώς συνέβη η ασύλληπτη τραγωδία με τον 3χρονο – Τραυματίστηκε και ο άνδρας που το είχε αγκαλιά – Έπεσαν μαζί από τη μάντρα – Συνελήφθη από την ΕΛ.ΑΣ

Δυτική Αχαΐα: Κατέληξε το 3χρονο αγοράκι που έπεσε από μάντρα – Σκηνές αρχαίας τραγωδίας στο Καραμανδάνειο

Πάτρα: Ασύλληπτες εικόνες από το πέρασμα του ανεμοστρόβιλου – Πυρετώδεις εργασίες των συνεργείων (ΦΩΤΟ – ΒΙΝΤΕΟ)

Ανεμοστρόβιλος “χτύπησε” την Πάτρα – Έπεσαν δένδρα, έσπασαν τζαμαρίες (ΦΩΤΟ)

Πάτρα – ΝΕΟΤΕΡΑ: Έσβησε η φωτιά που ξέσπασε στο Κέντρο Παιδικής Μέριμνας Θηλέων – ΒΙΝΤΕΟ, ΦΩΤΟ

Πάτρα: Οδηγός παρέσυρε και τραυμάτισε τροχονόμο σε μπλόκο στην Ακτή Δυμαίων