ΗΠΑ: Τρεις νεκροί από πυροβολισμούς σε ταχυδρομείο στο Μέμφις

 

Ακόμη μια αιματηρή επίθεση σοκάρει τις ΗΠΑ. Αυτή τη φορά έγινε μέσα σε ταχυδρομείο στο Μέμφις, με απολογισμό τρεις νεκρούς.

Δράστης του φονικού στο Μέμφις είναι ένας υπάλληλος του ταχυδρομείου, που άνοιξε πυρ και σκότωσε δυο συναδέλφους του και στη συνέχεια αυτοκτόνησε.  

Η υπηρεσία των ταχυδρομείων «διενεργεί έρευνα για τους πυροβολισμούς που καταγράφηκαν νωρίτερα σε υποκατάστημά της στην πόλη Μέμφις, στην πολιτεία Τενεσί. Τρεις υπάλληλοι είναι νεκροί. Δεν υπάρχει πλέον ενεργή απειλή», ανακοινώθηκε.

Ο δράστης ήταν ανάμεσα στους τρεις υπαλλήλους που σκοτώθηκαν και κατά τα πρώτα στοιχεία της έρευνας αυτοκτόνησε, είπε από την πλευρά της η Λίσα-Αν Καλπ, εκπρόσωπος του FBI στο Μέμφις, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου. Η έρευνα βρίσκεται ακόμη σε εξέλιξη.

Τα αμερικανικά ταχυδρομεία ανέφεραν ότι η διοίκηση και το προσωπικό έχουν «συγκλονιστεί από την τραγωδία αυτή».

Τα βίαια επεισόδια με τη χρήση πυροβόλων όπλων σε χώρους εργασίας αποτελούν αέναα επαναλαμβανόμενη μάστιγα για την αμερικανική κοινωνία. Τα χρόνια από το 1970 ως το 1990, υπάλληλοι ή πρώην υπάλληλοι δολοφόνησαν κάπου 40 ανθρώπους μέσα σε αμερικανικά ταχυδρομεία.

Στα επεισόδια αυτά οφείλεται η έκφραση της αργκό «going postal» (μπορεί να αποδοθεί «έφυγες ταχυδρομικώς»), με την οποία περιγράφονται στις ΗΠΑ ξεσπάσματα ανεξέλεγκτης οργής σε χώρους εργασίας, που όχι σπάνια αποδεικνύονται μοιραία.

https://www.newsit.gr/

Διαβάστε επίσης