Ο "Μπάλλος" έρχεται αγριεμένος - Σφοδρή κακοκαιρία θα πλήξει Ζάκυνθο, Κεφαλονιά και παράλια Πελοποννήσου

 

 

Προ των πυλών βρίσκεται η νέα κακοκαιρία «Μπάλλος», η οποία θα χτυπήσει τη χώρα μας από το βράδυ της Τετάρτης, θέτοντας σε συναγερμό τις δυνάμεις της Πολιτικής Προστασίας.

Σύμφωνα με τον γενικό γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, Βασίλη Παπαγεωργίου, υπάρχει φόβος από τις πρώτες ώρες της Πέμπτης που μπαίνει η κακοκαιρία από τα δυτικά.

Αναλυτικά, ο «Μπάλλος» θα επηρεάσει σταδιακά τις εξής περιοχές:

Πρώτα τα νησιά του Ιουνίου, Ζάκυνθο, Κεφαλονιά, καθώς και τα παράλια της Πελοποννήσου.
Στη συνέχεια, θα ανεβεί πιο βόρεια, φτάνοντας στην Αττική.
Η κακοκαιρία θα κινηθεί ακόμα πιο βόρεια, φτάνοντας στο Άγιο Όρος, τη Θάσο και την Καβάλα.

Παράλληλα, ο ίδιος σημείωσε πως σήμερα θα ανακοινωθούν οι περιοχές που θα είναι πιο «κόκκινες» και στις οποίες οι πολίτες πρέπει να προσέξουν παραπάνω με βάση την επικαιροποίηση των μοντέλων που τρέχουν.

Τα χαρακτηριστικά της νέας κακοκαιρίας θα είναι τα εξής:

Ισχυρές βροχές και καταιγίδες που θα συνοδεύονται κατά τόπους από χαλαζοπτώσεις και πρόσκαιρα κατά τη διάρκεια των φαινομένων από ισχυρούς ριπαίους ανέμους.
Θυελλώδεις νότιοι άνεμοι εντάσεως 7 με 8 μποφόρ.
Αισθητή πτώση της θερμοκρασίας.

Όπως δήλωσε ο κ. Παπαγεωργίου στον ΣΚΑΙ, η Πολιτική Προστασία είναι έτοιμη για παν ενδεχόμενο, καθώς η αστυνομία έχει εντολές να γίνει διακοπή της κυκλοφορίας όπου χρειαστεί, ενώ τρέχουν τα μοντέλα με τη διεύθυνση σχεδιασμού για το πού θα επικεντρωθεί μεγάλη ποσότητα νερού.

Εξάλλου, η ηγεσία του υπουργείου Πολιτικής Προστασίας πραγματοποίησε τηλεδιάσκεψη με τους 13 περιφερειάρχες της χώρας, ενώ σχετική σύσκεψη έγινε και στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.

Μετά από σύσκεψη με τον Υφυπουργό, Λ.Οικονόμου και τον Αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ, Μ.Καραμαλάκη, έχουμε θέσει τις υπηρεσίες της Aστυνομίας σε αυξημένη ετοιμότητα για την άμεση συμβολή τους, σε πιθανές ανάγκες ή τη συνδρομή τους και σε άλλες υπηρεσίες, ενόψει της επικείμενης κακοκαιρίας.

Προειδοποίηση Αρναούτογλου για τον καιρό των επόμενων ημερών

Ο Σάκης Αρναούτογλου μιλά για βροχές και καταιγίδες που μπορούν να προκαλέσουν πλημμύρες, εφιστώντας την προσοχή για συγκεκριμένες περιοχές:

«Σε τροχιά έντονων καιρικών φαινομένων εισέρχεται η χώρα από αργά τη νύχτα της Τετάρτης και κυρίως την ερχόμενη Πέμπτη – Παρασκευή με δυνητικά πλημμυρογόνες βροχές και καταιγίδες, χιόνια στα βουνά της βορειοδυτικής Ελλάδα (στον νομό Φλώρινας πρόσκαιρα ίσως μάλιστα και κάτω από τα 1000 μέτρα), σχεδόν χειμωνιάτικο κρύο στα βόρεια, φθινοπωρινές θερμοκρασίες στα κεντρικά αλλά φθινοπωρο-καλοκαιρινές στα νότια».

https://www.in.gr/

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ